Event i Thy – Et match i Vildmarken

Under en teltdug ved Lodbjerg Fyr fredag den 10. januar 2020 om eftermiddagen var unge ledige og virksomhedsledere fra Thy samlet for at snakke om et muligt småjob. I alt var 35 mennesker, heraf 20 unge, samlet i en rundkreds omkring bålet. En rundkreds, hvor det næsten ikke var til at skelne, hvem der var ledige og hvem, der var virksomhedsledere.

Find et Match i Vildmarken er et forsøg på at innovere den klassiske jobsamtale. Under teltdugen bliver samtalen tonet ned og gjort mere uformel. For 21-årige Mai Nielsen, der har været ledig i et halvt års tid, var det rart at mødes med virksomhedslederne i nye og anderledes rammer;

Jeg synes, det er rigtig rart at komme herud og gøre noget andet i stedet for at sidde ansigt til ansigt i et rum med hvide vægge. Jakkesæt kan godt virke lidt skræmmende, og normalt er jeg rigtig dårlig til at gå ud og banke på døre. Men man føler sig tryg i de her omgivelser.”

En af de fremmødte virksomhedsledere var Laurits Engholm, købmand og indehaver af Rema 1000 i Thisted. Han er med i Code of Care Thy, en Task Force af erhvervsdrivende, der sammen med Jobcenter Thisted, arbejder for at give alle en chance for en plads på arbejdsmarkedet;

Vi skal huske at sætte ind på tillidskontoen i stedet for kun at tænke på driftskontoen. Jeg tror, at den enkelte har noget værdifuldt at bidrage med” understreger Laurits Engholm.

Det var en givende og inspirerende vildmarksdag med god stemning – flere unge gik hjem med en aftale om et nyt møde med flere virksomhedsledere. Det er det vi, i Code of Care, kalder for mere care – mindre mig.  

Læs mere om Task Force Thy klik her