before

Code of Care indtager Borgen

31. marts 2022


Sammen med ikke mindre end 60 Code of Care-ambassadører og jobcentermedarbejdere fra hele landet, skal Code of Care på besøg på Christiansborg og debattere fremtidens arbejdsmarked med kendte politikere.

Code of Care-organisationen ser frem til en stor dag, når turen går til Christiansborg den 21. april. I alt 60 Code of Care-ambassadører og jobcentermedarbejdere er inviteret til at indgå i dialog og debattere med to af Danmarks helt store og vigtige politikere, nemlig Peter Hummelgaard, beskæftigelsesminister og Søren Pape, formand for Det Konservative Folkeparti.

Som nonprofit organisation arbejder Code of Care for at få flere mennesker med psykiske, fysiske og sociale udfordringer ind på arbejdsmarkedet, og til den mission er der brug for politisk opbakning. Det glæder derfor Lone Østergaard, CEO i Code of Care, at de to politikere har meldt sig klar til at gå i dialog.

– Vi er meget glade for invitationen fra Christiansborg, og ikke mindst for at vi kan give så mange af vores ambassadører den oplevelse. Hvem er bedre til at fortælle de gode historier vi skaber ude på arbejdsmarkedet end dem?, siger hun og fortsætter: Code of Care er ikke en politisk forening. Vi ønsker at samarbejde med alle dem, der støtter op om det meningsfulde budskab vi har. For os er det vigtige, at debatten om fremtidens arbejdsmarked kører, og at vi kan få lov at tale vores sag.

Gøre en forskel

Der er afsat det meste af en dag til turen og de vigtige debatter, og Code of Care-ambassadørerne glæder sig til at komme med input til politikerne.

– Vores formål er først og fremmest at inspirere politikerne til at tage endnu mere stilling til dem, der står udenfor arbejdsmarkedet og har brug for en hånd til at komme i job. Måske blot på nogle få timer om ugen som en start, siger Tommy Wølk, udviklingsleder i Code of Care.

Efter debatten er det tid til en rundtur på Christiansborg med Leif Lahn Jensen, gruppeformand for Socialdemokratiet, som også vil krydre oplevelsen med gode historier fra dansk politiks højborg. Inden turen går hjemad igen, giver Code of Care deres gæster en middag i selveste Snapstinget.

– Vi håber, at vores ambassadører får en inspirerende tur, og vi glæder os til at tage af sted med dem og gøre en forskel inde på Christiansborg. Det er også en fornøjelse for os at kunne give vores ambassadører en oplevelse som denne, siger Tommy Wølk.