before

Code of Care lancerer Giv et job i julegave

3. december 2020


Med et særligt tiltag opfordres lokale virksomhedsledere til at gøre en forskel. Det kan de gøre ved at give job i deres virksomhed i julegave til mennesker, der står udenfor arbejdsmarkedet.

Julemåneden er sidste kapitel i et år, der på alle måder har udfordret samfundet. Og derfor er der mere end nogensinde brug for at stå sammen og tage socialt ansvar. Det er afsættet for Giv et job i julegave, som Code of Care står bag.

Her lyder nemlig en opfordring direkte til virksomhedsledere, der kan gøre en stor forskel ved at finde arbejde til mennesker, der på grund af psykiske, fysiske eller sociale årsager ikke er på arbejdsmarkedet.

– Det er mennesker, der har et enormt ønske om at gøre det godt og kan komme ind og skabe værdi i en virksomhed. Især hvis de får den rigtige opbakning og modtagelse af modige virksomhedsledere, der tør gå forrest og tage socialt ansvar, siger udviklingschef i Code of Care Tommy Wølk.

Debat om firmajulegaver
– Vi ser i medierne, at der er debat om, hvad folk får i firmajulegave – og om de er tilfredse med den. I et år som 2020 er der for alvor brug for en klar besked om at fokusere på stærke sociale værdier. Derfor kan medarbejdere opfordre til, at virksomheden er med i Giv et job i julegave, for det er til gavn for alle, tilføjer Tommy Wølk.

Idéen er, at virksomheden og medarbejderne finder opgaver, der kan danne et såkaldt småjob på eksempelvis syv til ti timer om ugen. Det kan være alt fra ekstra rengøring, hjælp til at transportere, mødeklargøring eller kontoropgaver. På den måde frigøres de øvrige medarbejdere fra de mindre opgaver – og det er lig med øget trivsel og fokus på kerneopgaverne.

Nu skal vi gøre noget
En lokal virksomhedsleder, der deltager i Giv et job i julegave er landmand Jens Kristian Jensen fra Stensagergaard ved Aars.

– Da jeg tog afsted fra det første møde i Code of Care, tænkte jeg, at det var super spændende at gå ind i. Jeg vil gerne være med til at gøre en forskel og løfte nogen. Men det er ikke nok at tale om det og sidde i en forsamling og sige: Nu skal vi gøre noget. Det skal rent faktisk føres ud i livet, siger Jens Kristian Jensen.

– Så jeg måtte jo tilbage på min arbejdsplads og se, hvor jeg kunne skabe et småjob. Og jeg fandt en rengøringsopgave på fem timer om ugen, for vi har jo travlt med at passe dyrene og er måske ikke så gode til at få kigget på den del, siger landmanden, der via Jobcenteret nu er ved at finde den rette til jobbet.

Jens Kristian Jensen og virksomhedskonsultent Helle Hansen.


Finder fodfæste
Jens Kristian Jensen har før oplevet, hvad det betyder at gøre en forskel i et andet menneskes liv ved at tage socialt ansvar som arbejdsgiver. Det er sket ved at tage medarbejdere ind i fleksjob i samarbejde med Jobcenteret.

– Jeg har selv set den helt vildt gode historie udfolde sig. Hvor man får en person ind, der på mange måder har prøvet alt uden at kunne få fodfæste på arbejdsmarkedet. Men takket være jobcentret, os på arbejdspladsen og det rette match. Ja så har jeg nu en fleksmedarbejder, som er glad og mødestabil. Han har et job, han passer det og har fået en mening med hverdagen, fortæller Jens Kristian Jensen.

Første skridt i Giv et job i julegave er at kigge rundt i virksomheden og finde opgaverne, hvorefter man kan kontakte sit lokale Jobcenter. Når lederen og medarbejderne har fundet opgaver, der kan danne et småjob, så finder jobcenteret kandidaterne, der kan sikre det rigtige match.

Kontakt Code of Care, for at høre mere nærmere, hvis du vil give et job i julegave.