before

Code of Care Vesthimmerland vil øge arbejdsstyrken

24. september 2020


En række virksomhedsledere deltog i ”Kick Off” for Code of Care Vesthimmerland, hvor der med afsæt i inspirerende og informative indlæg fra Borgmester Per B. Lauersen, Uddannelses- og Arbejdsmarkedschef, Lone Lollesgaard samt stifter af Code of Care, Peter Nørgaard blev arbejdet intenst med skabelsen af vision og handlingsplan for Code of Care Vesthimmerland.

Inspirerende, motiverende, innovativt samt ”flyttende” er nogle af de evaluerende ord, de deltagende virksomhedsledere har brugt til at beskrive opstarten.

Der var blandt de fremmødte et stort engagement og ønske om at være med til at skabe småjobs til mennesker med udfordringer i livet, samt at arbejde med et fælles tankesæt for inklusion på arbejdsmarkedet. Virksomhedslederne gik iderige til opgaven med at tilvejebringe actions og gøre disse operationelle som en del af den fælles actionplan.

Gennem ideudvikling, vidensdeling og diskussion fik ambassadørerne for Code of Care Vesthimmerland defineret deres fælles vision:

”Vi vil i Fællesskab fremme potentialet for den enkeltes mulighed

på arbejdsmarkedet – og øge arbejdsstyrken”

I forlængelse af visionen er målet, at der skal etableres 100 småjobs til mennesker med psykiske, fysiske eller sociale udfordringer i livet.

Uddannelses- og Arbejdsmarkedschef Lone Lollesgaard benytter jobcenterets motto ”Vi gør det, der giver mening” til at understrege behovet for at sætte fokus på dagens emne. Hun uddyber, at det giver størst mening at komme i en virksomhed med rigtige kolleger og rigtige opgaver tilpasset de udfordringer, man har, fremfor kommunal aktivering.

Virksomhedslederne i Code of Care Vesthimmerland glæder sig til det fremtidige samarbejde – socialt ansvar er et fælles ansvar.

Se filmen og se, hvordan visionen blev til i Code of Care Vesthimmerland.