Besøg Café Care – caféen med det sociale aspekt

22. februar 2022


God mad, god kaffe og god samvittighed i én og samme café – var det noget?

I marts 2022 åbnede Code of Cares helt nye café, Café Care. Her kan du tage familien, kæresten eller veninden under armen og få god, lækker mad med fokus på bæredygtighed og hyggelig snak over cafébordet. Samtidig gør du noget godt for unge, der har brug for en hånd i arbejdslivet.

I Café Care arbejder der nemlig unge mennesker i vores nye Care for Young-projekt, som har til formål at hjælpe unge mennesker med at finde deres egen vej til uddannelse og job. Så din morgenmad eller frokost og din tilhørende kaffe kan blive serveret høfligt af et ungt menneske med udfordringer i livet, som har fået en ny chance.

– Hos Code of Care tror vi på, at alle har værdi. Derfor har vi startet Care for Young, der har til formål at hjælpe unge mennesker, som har brug for en hånd i livet, og få dem på rette spor, lyder det fra Lone Østergaard, der er CEO i Code of Care.

En hånd i livet

Formålet med Care for Young er, at de unge skal opleve en anderledes tilgang til livsmestring gennem kontakt til erhvervslivet, som vil hjælpe dem på rette vej.

Løbende vil de unge, nu med nye erfaringer på CV’et, kunne tage skridtet videre i deres liv til uddannelse eller et job i lokale virksomheder.

Care for Young har blandt andet fået støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond, og projektet er blevet til i samarbejde med Holstebro Kommune, mens Færchfonden har hjulpet med indretningen af køkkenet i Café Care.

De unge får opgaver inden for madlavning, servering, arrangementer samt opgaver, såkaldte ”Lynjob”, ud af huset i andre lokale virksomheder. Lokale virksomheder kan nemlig få en ung ind på timebasis til ad hoc-opgaver her og nu. Det kan for eksempel være at tømme en container, pakke varer eller lettere kontoropgaver. Netværket, der skabes for de unge, skal lette deres adgang til jobmarkedet.

– Vi ved, at rigtig mange i Holstebro kender det gule hus ved åen for noget forskelligt, så vi glæder os rigtig meget til at vise, hvad vi har fået ud af det, siger Heidi Toft, der sammen med Charlotte Ihler Søndergaard driver Café Care.

Et godt sted at arbejde

Café Care har også et særligt godt tilbud til byens erhvervsliv: Code of Care Coffee Club. Som medlem kan du, der har den gode idé til et nyt firma, eller som allerede har en virksomhed, arbejde i den gode stemning i caféen og samtidig få adgang til mødelokaler og sparring fra andre i samme situation som dig. I Code of Care Coffee Club er der plads til alle – både dem, der er helt nystartede og dem, der har mange års erfaring. Især, hvis du gerne vil dele ud af den!

– Vi vil gerne gøre noget godt for det samlede erhvervsliv i Holstebro, og derfor tilbyder vi i Code of Care Coffee Club møderum og online mødefaciliteter til vores medlemmer, når de skal holde møder. Og så er der god kaffe, selvfølgelig, siger Tommy Wølk, udviklingschef i Code of Care.

Arbejdscaféer, eller coworking spaces, som de også kaldes, bliver mere og mere populære blandt virksomheder, der ikke nødvendigvis har deres egne adresser, eller som har brug for et sceneskift. Her kan erhvervsfolk møde ligesindede, skabe netværk  og deltage i inspirationsarrangementer.

Medlemmerne af Code of Care Coffee Club får adgang til caféen samt hvad den serverer til særlige priser, wifi – og måske en ny medarbejder? De unge, der er en del af Care for Young-projektet, er måske lige den medarbejder, som din virksomhed har brug for, for at komme videre.

Café Care har sin egen hjemmeside og en Facebookside. Du kan bestille bord ved at ringe på 2083 0230.

Vi glæder os til at servere din frokost!

Du kan læse meget mere om Code of Care Coffee Club her.