before

Nytårshilsen 2019

2. januar 2019


Kære Code of Care fælle,
Mere end nogensinde er der brug for at vi, som virksomhedsledere, træder frem og giver en hånd til de udfordrede mennesker, som vores velfærdssamfund har svært ved at gøre noget for. Vi har de brede skuldre og pladsen til at give chancen til mennesker med psykiske, fysiske eller sociale udfordringer i livet – så lad os gøre det!

Code of Cares Nytårshilsen v. Steen Hildebrandt.
Bæredygtig forretning! Der er fortsat mange mennesker, der ryster på hovedet, når talen er om at kombinere og integrere sociale, økologiske og forretningsmæssige hensyn og betragtninger. Forretning for sig. Miljø for sig. Siger nogle. For mig forholder det sig modsat. For mig er det en selvfølge, at vi må lære at forene disse – og flere andre – hensyn. Det har man gjort tidligere, og det skal vi lære at gøre igen – ganske vist under helt andre vilkår.

Lige netop i vort århundrede, som jo i et økologisk- historisk perspektiv er en meget kort periode, har vi fået det sociale, det økologiske og det forretningsmæssige splittet så meget fra hinanden, at vi – måske – er ved at splitte de store økosystemer og vor lille klode ad. Jeg har overhovedet ingen fantasi til at forestille mig, at de udviklingstræk, de tænkemåder og teoribygninger, der i dag er dominerende, og som i høj grad tilsidesætter sociale, sundhedsmæssige og økologiske hensyn, kan overleve i hundredevis af år. De er alt for snævre og kortsigtede. De er for ødelæggende. Derfor skal vi lytte til de virksomhedsledere, der forsøger at sammentænke profit, økologisk og social ansvarlighed. De behøver ikke at være økosociale romantikere, men i virkeligheden benhårde forretningsmænd, der klart ser, hvilke behov og krav verden har og stiller til erhvervslivet. Flere har på uafviselig måde demonstreret, at det kan lade sig gøre at opbygge en bæredygtig forretning og hvordan det kan lykkes at forene lang- og kortsigtede hensyn og krav og bringe balance i det menneskelige og det finansielle på såvel det strategiske som det operationelle plan.

Jeg siger ikke, at dette er let. Jeg ser ingen simple anvisninger, men jeg ser mange seriøse bestræbelse i Code of Care.

Tak fordi du er med til at skabe et paradigmeskifte i dansk erhvervsliv.
Glædelige hilsner fra Steen Hildebrandt og os i Code of Care.