before

Politikerne lyttede til Code of Care på Christiansborg

28. april 2022


Det blev en dag fyldt med engagement, gode debatter og masser af snak om socialt ansvar, da Code of Care i april sagde ja tak til invitationen om at gå i dialog med flere indflydelsesrige politikere på selveste Christiansborg.

Indbydelsen kom fra Leif Lahn Jensen, gruppeformand for Socialdemokratiet, og med på dagen var også beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og Søren Pape Poulsen, formand for Det Konservative Folkeparti.

Code of Care havde derudover fyldt en bus med omkring 50 ambassadører fra de forskellige lokale Task Forces, som består af virksomhedsledere, der allerede tager et socialt ansvar ved at ansætte folk fra kanten i deres virksomheder. Flere af ambassadørerne stillede sig op foran mængden for at fortælle alle de gode historier, som de lokale Code of Care-Task Forces rummer. Eksempelvis historien om en ung kvinde med nogle psykiske udfordringer, der startede med at lave småopgaver i en virksomhed i Viborg få timer om ugen.
Siden da er hun vokset med opgaven, ligesom timeantallet er blevet større.

– Jeg kan mærke på hende, at det giver en enorm værdi for hende, at hun kan møde på arbejde og har gode kolleger at være sammen med, fortalte Code of Care-ambassadør Signe Giandrup fra Ravendo i Viborg.

Besøg med mening

Målet med besøget var at gøre opmærksom på Code of Cares mission med at få flere virksomheder til at ansætte mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet med fysiske, psykiske eller sociale udfordringer.

– Politikerne var oplagte, og det var vores ambassadører også. Det var en fantastisk dag, hvor vi fik lov at udbrede vores mission til nogle dygtige mennesker, der har indflydelse her i landet. Det er vi meget taknemmelige for, siger Lone Østergaard, CEO i Code of Care.

Efter adskillige timer i dialog med de tre politikere, var det tid til en rundvisning i magtens højborg af Leif Lahn Jensen, der også krydrede oplevelsen med sjove anekdoter og betragtninger fra Christiansborgs smukke arkitektur.

Middagen blev indtaget i Snapstinget, hvorefter turen gik hjem igen i højt humør.

Se en video fra turen til Christiansborg her: