before

Socialt ansvar hos BoConcept: Bennos historie

22. april 2021


Fokuserede medarbejdere, larmende maskiner, robotter og materialer er i gennemført samspil på møbelfabrikken BoConcept i Ølgod. Og i det store maskineri prioriterer man også socialt ansvar. Det gør ledelsen ved at ansætte mennesker, der ellers stod udenfor arbejdsmarkedet af fysiske, psykiske eller sociale årsager. Ifølge leder Kim Sejbjerg, fordi det ganske enkelt giver mening.

– Jeg kan godt lide projektet med Code of Care og at tage det sociale ansvar. At få nogle af dem med, som ellers kan have svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet, siger han.

Men det er ikke kun glæden ved at gøre forskel for andre mennesker, der er en grundene til at være med. Kim Sejbjerg påpeger, at virksomheder har mange små opgaver rundt omkring, som er gode at få ordnet.

– Man skal dele missionen med sine medarbejdere og forklare dem, hvad tanken med det sociale ansvar er. Så finder man ud af, at der findes sindssygt mange småjobs rundt omkring, som vi jo ligeså godt kan sætte nogen til, siger Kim Sejbjerg.

Tre gange om ugen kommer 56-årige Benno Jürgensen ind på møbelfabrikken. Han arbejder i vedligeholdelsesafdelingen og står også for en masse forskellige administrative opgaver. Benno Jürgensen har Parkinsons sygdom og mærker det ved, at han kan blive hurtigere træt.

Han er nu så glad for sit arbejde, at kollegerne sommetider må minde ham om, at han skal hjem. Han bruger nemlig i nogle af opgaverne sine færdigheder fra sit tidligere arbejde i IT-branchen. Og han vil gerne åbne flere virksomhedslederes øjne for, at de kan få glæde af medarbejdere i småjob. Der er nemlig rigtig meget knowhow og god arbejdskraft gemt, siger han.

– De kan gøre noget, der måske går knap så hurtigt, men de får lavet det rigtigt, siger Benno Jürgensen.

Kim Sejbjerg fortæller, at kollegerne har stor glæde af Benno Jürgensens indsats.

– Vores smed han smider alt, hvad der hedder administrativt arbejde over til Benno. Smeden vil meget hellere ud og skrue og have sorte fingre. Så på den måde kan Benno aflaste ham. Og det har givet en god hverdag for både ham og for Benno.