before

Tale er guld på Nymindegab Camping

7. oktober 2021


Helle Mikkelsen, Jari Christensen og Anne Mikkelsen ejer campingpladserne Nymindegab Camping, Tipperne og Houstrup Camping, hvor turister kan campere, bade, spille minigolf og opleve den danske natur og kultur i fuldt flor. Det kræver nogle medarbejdere at vedligeholde en campingplads, og for de tre ejere af familievirksomheden er det vigtigt at skabe en arbejdsplads, der er mangfoldig.

Tålmodighed giver muligheder

Efter et længerevarende afklaringsforløb på jobcenteret, henvendte Mette Sejersen Vig sig ved Nymindegab Camping og tilbød sin arbejdskraft. I starten arbejdede hun kun i minigolfen, ca. syv timer om ugen, hvor der skulle ryddes ud og op i planter og ukrudt.

”Det var vigtigt for Mette at starte roligt op i jobbet,” fortæller Helle Mikkelsen, ejer af campingpladsen.

I takt med Mette er blevet mere bekendt med arbejdspladsen og tryg i jobbet omfatter arbejdsopgaverne nu også rengøring og klargøring af campingpladsens hytter – og af og til også et tjek-ind og is-salg:

”Helle har haft en tålmodighed med mig, så hun har kunnet rykke med mig. Det har givet mig muligheder på arbejdspladsen, at hun har tålmodighed til at give mig tid til at komme videre,” fortæller Mette om de flere arbejdsopgaver.

Tale er guld

For både Mette og Helle har det gyldne været at tale om tingene:

”Det er vigtigt at få talt om tingene. Uanset hvad man fejler. Det at komme på en arbejdsplads og være glad og være åben overfor det, man fejler” fortæller Mette, som selv har været igennem et sygdomsforløb.

Helle følger op og understreger, at det handler om at finde en balance i arbejdslivet, både når noget fungerer godt, og når der er udfordringer:

”Det, at vi har Mette, det gør også, at vi er blevet bedre til at tale om det, som er udfordrende. Vi blevet bedre til også at vove os ud i den svære samtale, ud fra devisen: Det hjælper altid at tale om det.”

Rummeligheden rykker ved alle på campingpladsen

For Helle er det en prioritering, at de på campingpladsen skaber en mangfoldighedskultur med rummelighed og tolerance. Blandt andet derfor er Nymindegab Camping, med Helle i spidsen, ambassadører i Code of Care Task Forcen i Varde.

Hun oplever at rummeligheden og tolerancen har en afsmittende effekt, blandt andet på campingpladsens ungarbejdere:

”Vi har en arbejdsplads, som giver mulighederne for at rumme – også nogle lidt skæve eksistenser, hvis man kan sige det på den måde – og det rykker også noget i vores ungarbejdere, når de oplever det rummelige arbejdsmiljø” fortæller Helle om prioriteringen.

I videoen herunder kan du møde både Mette og Helle.