before

Task Force Greve: Fokus på frivillig mentorkoncept

3. december 2020


”I Code of Care Greve vil vi motivere flere virksomheder til at skabe rammer for unge, så de opnår deres fulde potentiale”

Til online Task Force mødet i Greve er emnet frivillige mentorer.

Ifølge Mia Rosenørn fra Det Frivillige Mentorkorps er en frivillig mentor en god tryg voksenven.

Mentorordningen er for de 15 til 29-årige unge, hvor der er fokus på at få dem ind i både voksenlivet, i erhvervslivet og i uddannelseslivet. Nogle unge er allerede i gang, hvor andre har brug for en kærlig hånd i ryggen.

En voksenven kan være med til at få den unge lidt ud. De kan gå nogle ture og få snakket om drømme og ambitioner eller om det, der fylder.  Sammen kan mentor og mentee få kigget ind på, hvad det er for sten på vejen, der gør, at de ikke får taget den rigtige retning.

Efter Mia Rosenørns indlæg møder virksomhedslederne i Task Forcen Stephanie. Stephanie fortæller sin historie om, hvordan en bilulykke og et 2-årigt genoptræningsforløb har sat hendes drømmeuddannelse, som jordemoder på standby.

Efter ulykken får Stephanie en mentor og møder Helena Nymann fra Gjeddesdal Gods og formand for Greve/Solrød Erhverv. Stephanie fortæller om betydningen, når en hånd bliver rakt ud og blive tilbudt et job på færre timer.

– ”Det, at jeg kan komme her hos Gjeddesdal Gods, og det virker som en rigtig arbejdsplads, at det betyder noget, det jeg laver – det gør rigtig meget for mig. Jeg føler, at jeg ikke bare er en, der er blevet sendt fra kommunen, og jeg ikke bare skal lave et eller andet tilfældigt. Jeg føler virkelig, at jeg som person bliver respekteret for den situation, jeg er havnet i efter bilulykken. Så det sætter jeg virkelig stor pris på tilføjer Stephanie.

Helena Nymann fra Gjeddesdal Gods nævner om samarbejdet med Stephanie,

– ”Vi er rigtig glade for Stephanie. Vi mærker ikke noget til de udfordringer Stephanie er påvirket af her på kontoret i forhold til ulykken og det forløb Stephanie har været igennem, tværtimod. Det er slet ikke et tema.

Stephanie bidrager positivt til vores hverdag og samarbejdet er en fornøjelse, siger Helena Nymann.

I Code of Care Greve gør vi en forskel og hjælper de unge – vil du være med?

Hvis du vil være mentor – så kontakt Mia Rosenørn fra Det Frivillige Mentorkorps på Tlf. 2484 3917
Hvis du vil være med i Code of Care Greve Task Forcen – så kontakt Mette Løth Frederiksen på Tlf. 2169 6024