before

Virksomhedsledere giver sparring til ledige – Job Café i Code of Care Norddjurs

23. september 2020


Virksomhedsledere og borgere mødes med stor succes i Code of Care Norddjurs Job Café.
Her gik flere borgere hjem med følelsen af at være værdifulde og vigtige for virksomhederne – og med håbet om en lysere fremtid med et job tættere på.

I Code of Care Norddjurs arbejder virksomhedsledere og jobcentret sammen ud fra visionen: ”Vi vil sammen skabe en arbejdskultur i Norddjurs, hvor der er plads til alle”. Job Caféen er et af flere alternative tiltag, som Code of Care Norddjurs har igangsat for at gøre jobsamtalen anderledes og effektive.

I Job Caféen mødte 7 borgere op til jobspeeddating med flere fremmødte arbejdsgivere – nogle borgere var mere skeptiske end andre.

Kis Børsting Jensen, Projektkoordinator Code of Care Norddjurs fortæller om én af de fremmødte unge mænd: ”En ung mand fortalte mig, inden han gik, at han ikke ”gad” at komme i dag – han var meget negativ, hvilket jeg også kunne se på hans attitude, da han kom. Han fortalte til sidst, at han efter denne Job Café nu føler, at han er noget værd – at han ikke længere har en lukket dør, men at den står på klem. Han gik hjem glad velvidende, at en tømrer vil kontakte hans mentor – dog uden at love ham arbejde, men at han vil prøve at hjælpe ham”.

”Som virksomhedsleder har vi et samfundsansvar for at hjælpe mennesker med psykiske, fysiske eller sociale udfordringer ind på arbejdsmarkedet. Det gør vi ved at spotte småjob i vores virksomheder og, som vi har gjort her på Job Caféen, hjælpe med at sparre og rådgive i forhold til at søge job i vores virksomheder” udtaler Tommy Glindvad fra Tommy Glindvad rådgivning

”Det giver mening at hjælpe andre mennesker på denne måde, og det er i vores virksomheder, der er job til mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet” giver Britta Nikolajsen fra Wernerfelt udtryk for. ”Vi vil i Code of Care Norddjurs gerne have endnu flere virksomhedsledere til at tænker i værdien af at tage socialt ansvar”.

Alt i alt var Job Caféen en succes, idet borgerne er blevet set, hørt og husket. En af borgerne har aftalt ansættelse hos en af de fremmødte virksomhedsledere. Virksomhedslederne vil tænke over løsning til hver enkelt fremadrettet, for de vil rigtig gerne hjælpe borgerne med at komme i beskæftigelse.

Socialt ansvar er et fælles ansvar

Du kan som virksomhedsleder også blive en del af Code of Care Norddjurs og være med til at give flere borgere følelsen af ”Jeg har betydning – jeg er noget! ”.

Læs mere på www.codeofcare.dk eller kontakt Kis Børsting Jensen, Projektkoordinator Code of Care Norddjurs 2322 7391                          kisbj@norddjurs.dk

Vedhæftede fotografier kan frit benyttes i forbindelse med pressemeddelelsen.