before

Småjob - Lad dig inspirere

I dagens Danmark står over 500.000 mennesker uden for arbejdsmarkedet på grund af fysiske, psykiske eller sociale udfordringer i livet.
Det er en udfordring med mærkbare konsekvenser. Både for den enkelte, for deres familie og for byens muligheder for fortsat jobvækst og velstand.
Vi hos Code of Care vil, i samarbejde med vores Task Forces, skabe flere jobs til de ledige i samfundet.

Her har vi brug for din hjælp.
Der er brug for, at der skabes flere småjobs til de ledige, der ikke kan påtage sig et job på fuld tid. Der er mange småjobs i vores virksomheder rundt omkring i Danmark. Jobs, som enten ikke løses, eller som bliver løst af andre medarbejdere, som vil give mere værdi andre steder i forretningen.

Det gælder hos mig – og helt sikkert også hos dig.
Derfor vil vi bede dig om at spotte opgaver, som kan etableres som et småjob og varetages af et udfordret menneske.
Et menneske, der har brug for at blive sluset langsomt ind på arbejdspladsen, så der kan udvikles selvværd, arbejdsidentitet og tryghed i jobbet. Det kan svinge mellem alt fra 3-4 timer hver uge til 3-4 timer hver dag.

Bliv inspireret til småjobs i din virksomhed – og se hvor let det er at give et udfordret menneske en plads på arbejdsmarkedet.


Hvilke småjobs kan du spotte i din virksomhed?

Vi har alle i vores virksomheder kerneopgaver, som firmaet “lever” af at udføre. Dertil kommer en række fagopgaver, som ligeledes er en del af den daglige drift.
Og endelig har vi i ydercirklen småopgaver, som ikke har en fast deadline eller kræver en uddannelse.
Disse opgaver vil vi bede dig og dine medarbejdere om at spotte – og derved skabe et SmåJob til mennesker med udfordringer i livet.
Det kan være opgaver der, når de løses af en anden, gør dine kernemedarbejdere mere effektive – og øger arbejdsglæden.
Det kan være opgaver, der i dag slet ikke udføres, men som forbedrer arbejdsgange. Eller det kan være småjobs, der sikrer højere kundetilfredshed.
Spørg dine medarbejdere, om de har idéer til et eller flere SmåJobs – som I gerne vil give til et menneske, der trænger til en hånd i ryggen.

Bliv inspireret til hvilke småjobs din virksomhed kunne have:

Hvordan kommer du i gang i din virksomhed?

Det er nemt at komme igang, se vores 1-4 step guide:

STEP 1: Spot et småjob

Se dig omkring i virksomheden og spot opgaver til et småjob. Spørg dine medarbejdere, hvad de udfører, som kunne samles til et småjob eller, hvad de ønsker at en småjobber kan komme og lave for dem. Estimer timeforbrug. Husk, at intet job er for lille, og ingen antal timer er for få.

STEP 2: Kontakt os

Når du har opgaver klar, så ring eller skriv en mail med opgaver og tidsforbrug til jobcentret. Så aftaler I præcist de næste skridt, og du får præsenteret udvalgte kandidater til dit småjob.

STEP 3: Det rette match

Ved jobsamtalen kan jobkonsulenten være tilstede.
Målet er, at kandidaten skal opleve glæden ved at tjene egne penge, og give værdi i din virksomhed. Alt det aftaler du nærmere med Jobcentrets dygtige medarbejdere.

STEP 4: Kom godt i gang

Når det helt rigtige match er fundet aftales ansættelse, og du er i gang. Det er vigtigt, at du informerer de øvrige medarbejdere om, at småjobberen kommer
og at alle skal være med til at tage godt imod den nye medarbejder. Du kan også spørge om en af medarbejderne vil være særligt opmærksom på vedkommende – en slags mentor.

Spred det meningsfulde budskab

Husk at inspirere andre virksomheder til at etablere småjobs og opleve den loyalitet og det engagement, som opstår hos både småjobberen og de øvrige medarbejdere – Samt være med til at tage vare på vores velfærdssamfund.

Guide: Sådan laver du en film om et ledigt SmåJob i din virksomhed

Ønsker du at fortælle om et SmåJob, du har skabt i din virksomhed? Med en kort og informativ video kan du fortælle om jobbet og på den måde finde den rette kandidat. Du kan dele videoen i dit netværk og på din virksomheds sociale kanaler.

Se eksempel på en film om et SmåJob herunder.

Download guiden til hvordan du laver en lignende film her:
PDF: Guide – Sådan laver du en film om et SmåJob i din virksomhed

Guide: Sådan laver du en film, hvor du opfordrer andre virksomhedsledere til at skabe SmåJob

Ønsker du at fortælle om fordelene ved at ansætte i SmåJob og hvordan du tager socialt ansvar i din virksomhed? Så følg vores guide til at filme materialet til en film herunder.

Se eksempel på en film om at gøre en forskel her:

Download guiden til hvordan du laver en lignende film her:
PDF: Smaajob Film Guiden