before

Code of Care Norddjurs

Visionen

“Vi vil sammen skabe en arbejdskultur i Norddjurs, hvor der er plads til alle”

Missionen
Task Forcen Norddjurs har en mission om at etablere flere småjobs og på den måde skabe en arbejdskultur, hvor der er plads til alle.

Antal etablerede jobs til dato

122 jobs


Vil du vide mere?

Vi er en lang række virksomhedsledere, der sammen med jobcentret har dannet Code of Care task forcen, for at arbejde med vores mission. Se hvem vi er her.

Vi vil gerne fortælle mere. Vil du ringes op og høre mere om vores meningsfulde arbejde? Klik her, udfyld kontaktformularen og så ringer vi dig op.

Vi sender nyhedsmail ud et par gange om måneden, hvor du kan læse om arbejdet i vores task forces, se videoer fra arrangementer og meget mere.


Actions vi har gennemført

I Norddjurs kunne kommunens virksomheder vise sit fag frem i arrangementet “Håndværker for en dag” d. 8. marts 2023 fra 7.30-15.00. Her kunne fremtidens arbejdskraft komme med på en helt almindelig arbejdsdag i flere forskellige virksomheder.

Forinden havde Norddjurs kommunes jobcenter matchet jobsøgende, som ikke var i arbejde, med lokale virksomheder så hver virksomhed enten fik besøg af én jobsøgende, som kunne bruge dagen på at være i praktik, imens andre ”sadlede op” og kørte i bil ud og arbejde i ”marken”.

Dagen startede og sluttede for alle, hvor det startede – enten på havnen i Grenå eller hos VVS Mester Paul Christensen i Allingåbro. Slagteren stod sidst på dagen klar med ristede pølser og Cocio til alle. Til afslutningen var der en rundsnak om, hvordan dagen var gået. Tak for en dejlig dag til de deltagende.

 


Task Force Norddjurs holdt den 24. januar 2023 nytårskur, og de fremmødte virksomheder fik som noget helt særligt lov at holde mødet i Byrådssalen.

Vi mødte Jacob, der har været igennem en lang rejse med mange udfordringer, som nu er den lykkelige indehaver at et job på lidt nedsat tid som smed hos L-Tek – et fag han elsker.

Der var mange spørgsmål til Jacob fra deltagerne, så han gik lige i hjertet på hele forsamlingen. Hvis du vil møde ham – så se med her: https://www.tv2ostjylland.dk/norddjurs/bedst-i-oestjylland-jobcenter-fortsaetter-positiv-udvikling

Der var også dialog omkring at skabe en dag for de unge i forhold til at afprøve forskellige fag i Code of Care arrangementet ”Medarbejder for en dag”.


Fællesmadlavning med Mening

Virksomheden fra Code of Care Norddjurs, L-tek A/S, arrangerede Fællesmadlavning med Mening, og havde inviteret arbejdsmarkedsudvalget, erhvervsudvalget, samt ambassadørerne i Task Forcen til en aften, hvor rammen for den fælles indsats for 2022 skulle lægges i hyggelige omgivelser.

På turen rundt på fabrikken blev der snakket, mens maskinparken blev beundret. 

Sved på panden

L-tek havde sørget for ingredienserne til en tre-retters menu, som gæsterne skulle lave sammen med husets kantinemester Dorthe. Dorthe fik sved på panden, da 16 mand med forklæder skulle serviceres i hendes lille køkken, men det blev hurtigt vendt til grin og gode debatter hen over grillen, dampende gryder og snittende hænder. 

Succesfuld aften med masser af debatter og snak om, hvordan vi sammen kan skabe flere arbejds- og uddannelsespladser, og enighed om, at det er givtigt at virksomhedsledere og politikere mødes. 

Det gav mening at lave fælles mad. Med fyldte maver og hovedet fyldt med inspiration fra de 16 dejlige gæster takkede Code of Care Norddjurs af for denne gang. 


Virksomheder og jobsøgende tog på speeddating

Code of Care Norddjurs og Jobcenter Norddjurs vendte jobsøgningsprocessen på hovedet, da de sammen inviterede jobsøgende og virksomheder til cafémøde med speeddating hos Apetet i Auning den 22. februar.

16 virksomheder og jobsøgende deltog aktivt og med stor motivation i den anderledes jobproces, og derudover var der fem indkomne jobs fra virksomheder, som ikke kunne få cafémødet passet ind i kalenderen.

Hver virksomhed sad ved et cafébord og havde ti minutters personlig samtale med de jobsøgende, før de jobsøgende skulle videre til næste virksomhed. Dermed blev der sået frø mellem virksomheder og borgere, og virksomhederne var gode til at give sparring til de ledige.

Denne form for job-speeddating fungerer godt, er værternes erfaring, da virksomhederne er interesserede i at møde de jobsøgende personligt og sammen skabe det perfekte match.

Efterfølgende var der bred enighed om, at denne form for speeddating gerne må gentages! Det er en god og effektiv måde at møde flere jobsøgende og flere arbejdsgivere – og samtidig kunne man få talt med en potentiel ansøger eller arbejdsgiver, som man ellers ikke ville være kommet i kontakt med.

Og så virker det. Efter mødet blev der lavet to jobs og et fleksjob, mens fem jobmuligheder stadig er i proces mellem borger og virksomheder.

Jobcenter Norddjurs og Code of Care Norddjurs takker borgere og virksomheder for et godt arrangement!


Virksomhedskonsulenter på virksomhedsbesøg hos L-tek

Som aktiv deltager i task force Norddjurs inviterede L-tek virksomhedskonsulenter fra Jobcenter Norddjurs på virksomhedsbesøg.

Virksomhedskonsulenterne blev godt modtaget. Dagen startede med morgenkaffe, hvor indehaverne, Lars og Randi Nielsen, samt medejer og administrerende direktør, Palle Martin, fortalte om virksomhedens oprindelse, hvordan den ser ud i dag, udviklingen generelt, hvem de samarbejder med samt værdier i virksomheden, herunder hvilke af de 17 verdensmål, som de prioriterer mest.

Efterfølgende blev virksomhedskonsulenterne delt i to hold, hvor de blev vist rundt på fabrikkens store arealer. De hilste på medarbejdere på hele fabrikken; og værkførerne fortalte om deres arbejde. Virksomhedskonsulenterne fortæller efterfølgende, at det for dem er tydeligt, at virksomheden er socialt bevidste samtidig med at de konstruktivt på 20 år har vokset sig fra 2 ansatte til 108 medarbejdere.

Efter en lækker frokost og flot kage lavet specielt til virksomhedskonsulenterne, blev dagen evalueret og der blev spurgt godt indtil hinandens områder både som virksomhed og jobcenter. Der blev talt uddannelse, lærlinge, job, småjobs, praktikker, hvordan medarbejderne er organiseret i jobcentret og arbejder med forskellige målgrupper.

Der var generel opfattelse af en succes, idet virksomhedskonsulenterne følte sig klædt bedre på til at matche borgere til virksomheden. Samtidig oplyste Palle Martin, at han var meget positiv over det engagement som virksomhedskonsulenterne viste med nysgerrige spørgsmål og interesse for virksomheden. Begge parter blev enige om, at det er lettere at tage fat i hinanden efterfølgende og at samarbejdet er styrket væsentligt.

Virksomheden er klar til at invitere den resterende del af virksomhedskonsulenterne ud til et lignende arrangement.

Palle Martin opfordrer endvidere andre virksomheder til at invitere virksomhedskonsulenterne ind i deres virksomhed på lignende måde.

Nedenfor kan du se billeder fra virksomhedsbesøget og høre Palle Martin, medejer og administrerende direktør i L-tek, og Pia Toft, virksomhedskonsulent ved Jobcenter Norddjurs fortælle, hvad de har fået ud af besøget.


To Care or Not?

Code of Care Task Force Norddjurs inviterede til To Care or Not i smukke omgivelser på Sostrup Slot, hvor der var fokus på at skabe jobs til mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet.

Programmet for aftenen bød på mange inspirerende oplæg, konstruktive debatter om socialt ansvar og småjobs, den gode historie om en ledig som er kommet i job samt Steffen Brandts show “Et liv på kanten af småt brændbart”.

Læs mere om og se videoen fra aftenen HER.


Videoinvitation til To Care or Not

Ambassadørerne fra Task Forcen stimlede sammen til at optage en videoinvitation til deres arrangement To Care or Not, som løber af stablen d. 5. oktober 2021 på smukke Sostrup Slot – og de hyggede sig gevaldigt med det.


Virksomhedsledere i Norddjurs skaber jobs til borgere på kanten af arbejdsmarkedet

Det blev resultatet da 22 lokale virksomhedsledere i Norddjurs Kommune forleden mødtes på Sostrup Slot.

Virksomhedslederne er ambassadører for Code of Care, der arbejder for at få flere borgere ind på
arbejdsmarkedet. Som ambassadører har de sat fokus på øget socialt ansvar blandt virksomhederne i Norddjurs, blandt andet ved at ansætte borgere på kanten af arbejdsmarkedet i deres virksomheder.

“Vi er samlet for at skabe et fælles tankesæt omkring det at inkludere mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet” indleder Code of Care rådgiver Kim Wodstrup på den smukke slotsplads.

På mødet havde ambassadørerne både inviteret andre virksomhedsledere fra deres netværk med ligesom tre jobsøgende borgere fik mulighed for at fortælle om deres drømme for en plads på arbejdsmarkedet.

Ambassadørerne inspirerede de øvrige virksomhedsledere til, hvordan de selv kan tage et socialt ansvar ved at spotte og etablere småjobs i deres virksomhed.

Èn af de tre jobsøgende er på vej i job, mens en anden er inviteret til to ansættelsessamtaler. Derudover spottede virksomhedsledere syv småjobs muligheder i deres virksomheder.

Jobcenter Norddjurs er med til at facilitere Code of Care og formanden for Erhvervs- og
Arbejdsmarkedsudvalget i Norddjurs Kommune Else Søjmark roser virksomhederne:

”Vi har  rigtig mange virksomheder i Norddjurs, der har fokus på at skabe en arbejdsmarkedskultur, hvor der er plads til alle. Det er meget positivt at opleve ambassadørernes store engagement, som betyder, at vi har nu har fået endnu flere virksomheder med i fællesskabet”

Du kan også være med

Den 5. oktober 2021 inviterer Code of Care Norddjurs til et stort event, hvor virksomheder i Norddjurs mødes for at skabe endnu flere småjobs til borgere på kanten af arbejdsmarkedet.

”Vi lover en forrygende aften til To Care Or Not, hvor vi sammen skaber mulighed for at endnu flere kan inkluderes i arbejdsfællesskabet i Norddjurs kommune til gavn for mennesket, din virksomhed og samfundet”, udtaler Randi Nielsen fra L-tek.

”Steffen Brandt glæder sig til at synge og spille hans sange for os, som jo netop handler om mennesker fra kanten. Han advarer om, at det faktisk kan gå hen og blive underholdende” afrunder Randi med et smil.

Se invitationen og bestil billetter via https://billetto.dk/e/to-care-or-not-billetter-499668

Afsæt allerede nu datoen og køb dine billetter til dig og dine ledere.


Code of Care præsenteret på Erhverv Grenaas medlemsmøde

På medlemsmødet i Erhverv Grenaa fik jobkonsulent Kis Børsting, Jobcenter Norddjurs, og HR ansvarlig Randi Lund Nielsens, L-tek A/S, ørenlyd for at fortælle om deres arbejde i Code of Care Norddjurs.

Med på mødet havde de filmen “Et småjobs betydning” samt et slideshow, hvor de fortæller om “Why, How & What”, når vi taler om Code of Care.

Filmen kan du se her og deres præsentation her.

Sådan kan virksomheder gøre opmærksom på nye SmåJob

Task Forcen i Norddjurs udvikler i foråret 2021 en model for enkle videoer, som virksomheder kan lave for at gøre opmærksom på SmåJob-stillinger.

Dronningens Ferieby er med i den første film af slagsen, hvor man fortæller om to nye stillinger.

Peter Nørgaard har holdt foredrag i Code of Care Norddjurs

36 borgere og 30 virksomheds- og jobkonsulenter sad og lyttede med, da Peter Nørgaard, stifter af Code of Care holdt oplægget Jobcenterets ansvar.

I dette oplæg opfordrer Peter til handling, og det starter i jobcenteret. Peter fortalte om, hvordan virksomhedslederne kan være med til at skabe innovation inden for det at skabe rummelighed i flere virksomheder. Det handler blandt andet om at nedbryde siloerne mellem virksomhederne og det offentlige, og endelig, at spotte de jobs, der kan varetages af mennesker med psykiske, fysiske eller sociale udfordringer i livet.

Efter foredraget snakkede vi med to ledige, som begge gik hjem med værktøjer til og mod på jobsøgningen.

Se filmen og hør reaktionerne på Peters foredrag.


Virksomhedsledere giver sparring til ledige – Job Café i Code of Care Norddjurs

Virksomhedsledere og borgere mødes med stor succes i Code of Care Norddjurs Job Café. Her gik flere borgere hjem med følelsen af at være værdifulde og vigtige for virksomhederne –  og med håbet om en lysere fremtid med et job tættere på.

I Job Caféen mødte 7 borgere op til jobspeeddating med flere fremmødte arbejdsgivere – nogle borgere var mere skeptiske end andre.

Kis Børsting Jensen, Projektkoordinator Code of Care Norddjurs, fortæller om én af de fremmødte unge mænd: ”En ung mand fortalte mig inden han gik, at han ikke ”gad” at komme i dag – han var meget negativ, hvilket jeg også kunne se på hans attitude, da han kom. Han fortalte til sidst, at han efter denne Job Café nu føler, at han er noget værd – at han ikke længere har en lukket dør, men at den står på klem. Han gik hjem glad velvidende, at en tømrer vil kontakte hans mentor – dog uden at love ham arbejde, men at han vil prøve at hjælpe ham.”

”Som virksomhedsleder har vi et samfundsansvar for at hjælpe mennesker med psykiske, fysiske eller sociale udfordringer ind på arbejdsmarkedet. Det gør vi ved at spotte småjob i vores virksomheder og, som vi har gjort her på Job Caféen, hjælpe med at sparre og rådgive i forhold til at søge job i vores virksomheder” udtaler Tommy Glindvad fra Tommy Glindvad rådgivning

”Det giver mening at hjælpe andre mennesker på denne måde, og det er i vores virksomheder, der er job til mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet” giver Britta Nikolajsen fra Wernerfelt udtryk for. ”Vi vil i Code of Care Norddjurs gerne have endnu flere virksomhedsledere til at tænke i værdien af at tage socialt ansvar”.

Alt i alt var Job Caféen en succes, idet borgerne er blevet set, hørt og husket. En af borgerne har aftalt ansættelse hos en af de fremmødte virksomhedsledere. Virksomhedslederne vil tænke over løsning til hver enkelt fremadrettet, for de vil rigtig gerne hjælpe borgerne med at komme i beskæftigelse.


Mød alle ambassadører i Code of Care Norddjurs

I Code of Care Norddjurs har de lavet en lille film, hvor hver Code of Care ambassadør bliver præsenteret.

Som ambassadør i Code of Care tager de et socialt ansvar og er med til at skabe en arbejdskultur i Norddjurs, hvor der er plads til alle.


Code of Care Norddjurs har skabt 109 jobs

Vores målsætning om at skabe 100 jobs er nu overgået – og vi arbejder videre.

Borgmester Jan Petersen, Norddjurs kommune sagde følgende til vores online Task Force møde:

”Jeg forventer mig meget af Code of Care Norddjurs og det etablerede samspil aktørerne imellem, og jeg håber, at de garvede erhvervsledere kan hjælpe med, at flere virksomheder får blik for, at et job på 5-10 timer også er et rigtigt job. Virksomhederne har masser af små opgaver, og vi har ledige, som har brug for en chance på arbejdsmarkedet. Vi glæder os over de resultater, der allerede er opnået og det udviste engagement, der bidrager lokalt. Vi ved, at et småjob på bare et par timer i rigtige virksomheder øger tilknytningen til arbejdsmarkedet væsentligt, og for de ledige giver kollegaer og rigtige arbejdsopgaver mening og retning i livet”.


Task Force Norddjurs vil bryde tabuer om at være i fleksjob

Kim Carøe, der ejer Djurs Convenience Food i Auning, vil bryde tabuer om at være i fleksjob – for Kim er loyalitet vigtigere end sine ansattes forhistorie.

Med arrangementet “Mad med mening” vil Kim Carøe samle ti erhvervsdrivende og ti klienter, der skal lave mad sammen, hvorefter de spiser sammen. På den måde er de mere lige, når de mødes.

Læs mere om Task Force Norddjurs og Kim Carøes flotte arbejde i artiklen fra Erhvervs Djursland – klik her


Hvor meget betyder det at være i job?

Kim er ansat i L-tek på Norddjurs. Hør hvor meget det betyder at være i job – og hvor glad han er for at møde ind og udføre de opgaver, som han kan udføre for firmaet.

L-tek er en del af Code of Care Norddjurs, hvor vi arbejder med at spotte småjobs til mennesker med udfordringer i livet ud fra visionen: ”Vi vil sammen skabe en arbejdskultur i Norddjurs, hvor der er plads til alle”. Målet er 100 småjob i år – og vi har til nu skabt 56.

Hvis du har opgaver på din arbejdsplads, som kan danne grundlag for et småjob, så kontakt dit lokale jobcenter og få skabt en jobmatch.

Socialt ansvar er et fælles ansvar.


Task Force opstart

Vi er stolte af, at Code of Care nu sammen med virksomhedsledere og Jobcenter Norddjurs har etableret vores 10. Task Force i Danmark.

Code of Care er gået sammen med 24 lokale virksomheder og Jobcentret i Norddjurs for at sætte fokus på at etablere småjobs.

Flere af virksomhederne har allerede selv ansat medarbejdere i småjobs, og erfaringer herfra skal, sammen med nye initiativer, få flere virksomheder til at se fordelen i at ansætte ledige med udfordringer i livet.

Task Forcen vil aktivt arbejde for, at flere firmaer ser fordelen i at få løst mindre opgaver. Opgaver, som enten i dag ikke udføres – og som er væsentlige – eller som andre medarbejdere bruger tid på ved siden af deres kerneopgaver.

Ifølge Peter Nørgaard er der for virksomhederne mange ressourcer i mennesker, der i dag står uden for arbejdsmarkedet. Først og fremmest peger alle erfaringer på, at det har meget stor værdi for de ledige at få et småjob, fordi det bliver en adgangsbillet til arbejdsmarkedet, og dermed en adgangsbillet til et vigtigt fællesskab. Dernæst får de noget at stå op til, og en del får efterfølgende job på helt almindelige vilkår.

Vi glæder os meget til vores fremtidige samarbejde i Code of Care Norddjurs.

Oplev stemningen fra opstartsmødet i filmen herunder: