before

Code of Care Task Force – Fredericia

Visionen

Vi vil løfte i flok, så vi hjælper flere til en plads på arbejdsmarkedet.”

Missionen

Task Forcen Fredericia har en mission om, at ledighedstallet for langtidsledige i Fredericia Kommune skal ændres – i fællesskab skal der handles og tages et socialt ansvar.

Antal etablerede jobs til dato

18 jobs


Medlemmer af Task Forcen

Vi er en lang række virksomhedsledere der sammen med jobcentret har dannet Code of Care Task Forcen. Når du er klar til at være med, så kontakt en af os og hør mere om vores meningsfulde proces.

Se hvem vi er med nu – klik her

Følg os på LinkedIn og Facebook  

 

Actions vi har gennemført

To Care or Not i Messecenter Fredericia 

Torsdag den 28. november sluttede vi i Code of Care året af med en fantastisk aften i Fredericia. I Messecenteret stod Code of Care Fredericia klar på trappen og tog personligt imod aftenens mange gæster. Mere end 85 virksomhedsledere havde tilmeldt sig aftenens event: To care or not – socialt ansvar er et fælles ansvar, hvilket gav et par hundrede fremmødte. 

Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard indledte aftenen med ordene;    

“Tak til alle jer virksomheder, der tager et socialt ansvar – og gør en kæmpe stor forskel for vores by, vores kommune og for de mennesker, der får chancen for at komme ind i et arbejdsfællesskab. Ingen er skabt til at gå og passe sig selv. Vi er fællesskabsorienterede – og derfor skylder vi hinanden at skabe et samfund med rum og plads til hinanden – Det er livsværdi og livskvalitet, vi snakker om.”

Direktør for Wiggers & Klement, Lennert Klement var også tilstede – og han fortalte, at han slet ikke var i tvivl, da kommunen henvendte sig med Mettes profil;

Vi er en ung virksomhed, men det at tage et socialt ansvar, hvor vi kan hjælpe en person videre i livet, med et forhåbentlig langt ansættelsesforhold, det gør os glade”.

Netop denne glæde er derfor vi er samlet her i aften fortæller Heidi fra Elbokøkkenet, som gerne ville have endnu flere virksomheder med;

Vi er her af en årsag. Der er en masse mennesker, der står lige på kanten af arbejdslivet. Det skal vi gøre noget ved. Vi har meldt os frivilligt til at tage hånd om dette – og vi håber, at I også vil være med”.

Code of Care Fredericia har efter denne aften taget et stort skridt i den væredygtige retning, hvor det handler om mere care mindre mig.

Task Force opstart

Task Forcen i Fredericia havde deres opstart i slut september 2019. Her havde de deres første Task Force møde og kom til enighed omkring, hvordan deres samarbejde og netværk skulle forløbe.

Virksomheder, Fredericia Kommune og Code of Care har etableret en Task Force med formålet at hjælpe udfordrede mennesker i job. Allerede inden KickOff har 31 virksomheder meldt sig klar til at tage et socialt ansvar.

Til aftenens Kick Off møde, det vi kalder for den involverende strategiproces, deltog en række interesserede virksomheder, Borgmester Jacob Bjerregaard, Formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget Peder Tind, Koncernchef Yelva Bjørnholdt Jensen samt Jobcenterchef Sanela Ljeskovica. Fakta om udfordringen i Fredericia Kommune, når det kommer til gruppen af borgere, der har været arbejdsløse i mere end et år, blev fremlagt. Med tallene for de der er på kontanthjælp, uddannelseshjælp og fleksjob samt de der er erklæret jobparate, har Fredericia Kommune 1191 langtidsledige – et ledighedstal, der hvert år koster omkring 135 millioner kr. Disse tal skal ændres – der skal handles og tages et socialt ansvar. Ud fra denne fællesskabsfølelse bliver der defineret én fælles vision for Task Force Fredericia;  

Vi vil løfte i flok, så vi hjælper flere til en plads på arbejdsmarkedet”.

Denne vision giver os store forhåbninger til projektet i Fredericia. Begejstringen er gensidig. Til Fredericia Avisen udtaler Peder Tind, formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget;

“Jeg er dybt imponeret over Code of Cares fantastiske evne til at formidle og skabe ejerskab og passion for den her opgave. Man har ikke mødt dem før, men man føler, at man kender dem, så snart de træder ind, fordi de er så passionerede.”

Peder Tind fortsætter;

“Jeg har armene oppe over hovedet. Det var helt suverænt – en fantastisk oplevelse. Vi har en fælles opgave i at skabe et rummeligt arbejdsmarked, og det er i virkeligheden det, det handler om – hvordan vi i fællesskab kan løfte det sociale ansvar.”

Det næste step for Task Force Fredericia er et inspirerende arrangement, hvor virksomhedsledere inviteres til god mad og snak om, hvordan man i fællesskab kan løse udfordringen – og til at give en ekstra oplevelse kommer Steffen Brandt og spiller en intimkoncert. Sæt kryds i kalenderen den 28. november 2019.

Selvom vi er kommet rigtig godt i gang i Fredericia, så har vi plads til flere. Vi er altid åbne for, at flere virksomhedsledere vil være en del af Code of Care Fredericia. Det er på den måde, vi skaber resultater.

Se filmen fra KickOff mødet i Code of Care Fredericia