before

Code of Care Greve

Visionen

”Vi vil motivere flere virksomheder til at skabe rammer for unge, så de opnår deres fulde potentiale”

Missionen

Task Force Greve har en mission om, at i Greve kommune skal endnu flere virksomheder øge deres sociale ansvarlighed.

Antal etablerede jobs til dato

45 jobs + 47 jobs fra 1/5-20


Vil du vide mere?

Vi er en lang række virksomhedsledere, der sammen med jobcentret har dannet Code of Care task forcen, for at arbejde med vores mission. Se hvem vi er her.

Vi vil gerne fortælle mere. Vil du ringes op og høre mere om vores meningsfulde arbejde? Klik her, udfyld kontaktformularen og så ringer vi dig op.

Vi sender nyhedsmail ud et par gange om måneden, hvor du kan læse om arbejdet i vores task forces, se videoer fra arrangementer og meget mere.


Actions vi har gennemført

Småjob-video: Beata er blevet mere glad og smilende

Beata arbejder 15 timer om ugen i praktik ved Deichmann i Waves Shoppingcenter i Greve.

For hende har praktikken betydet mere smil og glæde i hverdagen – for butikschefen Michael Pedersen giver det mening personligt og professionelt at hjælpe Beata tilbage på arbejdsmarkedet på en god måde.

Mød dem i videoen:


Ny Småjob-film fra Code of Care Greve

Hos RTM i Greve tager de et socialt ansvar.

RTM har ansat Tobias i et småjob, 10 timer i ugen. Tobias har ansvar for at vedligeholde de udendørs arealer, hvor han bl.a. slår græs.

Det har stor betydning for Tobias, at hans arbejde er værdsat, og medarbejderne og kunderne hos RTM er glade for Tobias’ arbejde.


Har du et småjob i din virksomhed, som du ønsker besat, så klik ind på www.codeofcare.dk/smaajob og læs mere. Her finder du også drejebogen, som hjælper dig med at lave en lignende video.


Endelig!

… kunne vi mødes fysisk. Ved seneste møde i Code of Care Greve mødtes task forcen ved DHL, hvor vi blev enige om at fortsætte med at fokusere på at skabe småjobs samt erhverve flere ambassadører til task forcen.

Derudover blev der aftalt aktiviteter for 2. halvår i task forcen – vi glæder os til at fortsætte det meningsfulde arbejde.

Mødet sluttede af med en spændende rundvisning på DHL iført beskyttelsessko, fleecejakker og gule veste – tusind tak for den.


Så er året i gang i Code of Care Task Forcen i Greve

Ved årets første onlinemøde handlede det blandt andet om virksomhedskort og profilkort, så virksomheder og ledige kan finde hinanden. Det blev blandt andet diskuteret, at det kan være mere sigende, når de ledige formulerer deres drømme frem for at lave et CV.

Mødet havde også fokus på de brancher, hvor der er gang i hjulene og hvor der derfor er brug for mere arbejdskraft. Task Forcen arbejdede i grupper for at komme nærmere ind på mulighederne i de brancher – og ikke mindst, hvordan virksomhedsledere der kan inspireres til at tage socialt ansvar.


Task Force Greve: Fokus på frivillig mentorkoncept

”I Code of Care Greve vil vi motivere flere virksomheder til at skabe rammer for unge, så de opnår deres fulde potentiale”

Til online Task Force mødet i Greve er emnet frivillige mentorer.

Ifølge Mia Rosenørn fra Det Frivillige Mentorkorps er en frivillig mentor en god tryg voksenven.

Mentorordningen er for de 15 til 29-årige unge, hvor der er fokus på at få dem ind i både voksenlivet, i erhvervslivet og i uddannelseslivet. Nogle unge er allerede i gang, hvor andre har brug for en kærlig hånd i ryggen.

En voksenven kan være med til at få den unge lidt ud. De kan gå nogle ture og få snakket om drømme og ambitioner eller om det, der fylder.  Sammen kan mentor og mentee få kigget ind på, hvad det er for sten på vejen, der gør, at de ikke får taget den rigtige retning.

Efter Mia Rosenørns indlæg møder virksomhedslederne i Task Forcen Stephanie. Stephanie fortæller sin historie om, hvordan en bilulykke og et 2-årigt genoptræningsforløb har sat hendes drømmeuddannelse som jordemoder på standby.

Efter ulykken får Stephanie en mentor og møder Helena Nymann fra Gjeddesdal Gods og formand for Greve/Solrød Erhverv. Stephanie fortæller om betydningen, når en hånd bliver rakt ud og blive tilbudt et job på færre timer.

– ”Det, at jeg kan komme her hos Gjeddesdal Gods, og det virker som en rigtig arbejdsplads, at det betyder noget, det jeg laver – det gør rigtig meget for mig. Jeg føler, at jeg ikke bare er en, der er blevet sendt fra kommunen, og jeg ikke bare skal lave et eller andet tilfældigt. Jeg føler virkelig, at jeg som person bliver respekteret for den situation, jeg er havnet i efter bilulykken. Så det sætter jeg virkelig stor pris på”, tilføjer Stephanie.

Helena Nymann fra Gjeddesdal Gods nævner om samarbejdet med Stephanie,

– ”Vi er rigtig glade for Stephanie. Her på kontoret mærker vi ikke noget til de udfordringer, Stephanie er påvirket af i forhold til ulykken og det forløb, Stephanie har været igennem – tværtimod. Det er slet ikke et tema. Stephanie bidrager positivt til vores hverdag og samarbejdet er en fornøjelse”, siger Helena Nymann.

I Code of Care Greve gør vi en forskel og hjælper de unge – vil du være med?

Hvis du vil være mentor – så kontakt Mia Rosenørn fra Det Frivillige Mentorkorps på Tlf. 2484 3917
Hvis du vil være med i Code of Care Greve Task Forcen – så kontakt Mette Løth Frederiksen på Tlf. 2169 6024


Transportbranchen har sat kurs mod socialt ansvar

Logistik-konkurrenter går sammen i unikt unge-samarbejde, da det på alle måder giver mening at inkludere mennesker med udfordringer i livet – også i transportbranchen. Derfor er LEMAN, Blue Water Shipping, Bring og DHL gået sammen om at sætte socialt ansvar på dagsordenen i endnu flere virksomheder.

Klik her og download artiklen: Transportbranchen tager et socialt ansvar


Blue Water Shipping støtter op om Code of Care Greve

I Code of Care Greve var mange spændende virksomheder samlet fredag den 28. august til Task Force møde.

Til mødet var virksomheder som Blue Water Shipping og WAVES – virksomheder som støtter op om Code of Care Greve.

I Code of Care Greve arbejdes der på højtryk for at hjælpe sårbare unge i job. I Greve er ca. 160 unge på kanten af arbejdsmarkedet. De unge har brug for en særlig indsats for at komme ind på arbejdsmarkedet. Her er etableringen af småjobs utrolig vigtig.

Klik her og hør Henrik Mørch, direktør Blue Water Shipping fortælle, hvorfor DU skal være med i Code of Care Greve og tage et socialt ansvar:

Klik her og læs også, hvorfor WAVES er blevet en del af Code of Care Greve:


Event – Let’s care together

Code of Care Greve inviterede den 8. oktober 2019 til en inspirerende og givende aften – en aften, hvor hele 50 småjobs blev etableret.

Ifølge Borgmester Pernille Beckmann er ca. 160 unge i Greve på kanten af arbejdsmarkedet. De unge har brug for en særlig indsats for at komme ind på arbejdsmarkedet. Her er etableringen af småjobs utrolig givende – et småjob er et job, der starter med et meget lavt timetal og med arbejdsopgaver, der er meget overkommelige.

Mathilde og Michael Falch var med til at gøre aftenen til noget helt særligt med deres fortællekoncert Mød mig i mørket. Code of Cares stifter Peter Nørgaard holdt et meget inspirerende oplæg om de gode argumenter for at tage et socialt ansvar.

Det var en aften, vi i Code of Care er meget stolte af – Code of Care Greve tog et succesfuldt skridt mod socialt ansvar, og er kun lige begyndt.

Mere care mindre mig 


Task Force opstart

Task Forcen i Greve havde deres opstart i slut april 2019. Her havde de deres første Task Force møde og kom til enighed omkring hvordan deres samarbejde og netværk skulle forløbe.

Læs mere om Code of Care Greve klik her