
Code of Care Greve
Visionen
”Vi vil motivere flere virksomheder til at skabe rammer for mennesker, der er udfordret socialt, psykisk eller fysisk, så de opnår deres fulde potentiale””
Missionen
Task Force Greve har en mission om, at i Greve kommune skal endnu flere virksomheder øge deres sociale ansvarlighed.
Antal etablerede jobs til dato
163 jobs
Vil du vide mere?
Vi er en lang række virksomhedsledere, der sammen med jobcentret har dannet Code of Care task forcen, for at arbejde med vores mission. Se hvem vi er her.
Vi vil gerne fortælle mere. Vil du ringes op og høre mere om vores meningsfulde arbejde? Klik her, udfyld kontaktformularen og så ringer vi dig op.
Vi sender nyhedsmail ud et par gange om måneden, hvor du kan læse om arbejdet i vores task forces, se videoer fra arrangementer og meget mere.
Actions vi har gennemført
Sparringsdag vol. 2
Når et job er det, man ønsker sig allermest i julegave, så kan det som jobsøgende borger i Greve Kommune godt betale sig at møde op i Bilka, Salling Group Waves en frostkold morgen for at møde en flok virksomhedsledere med (jule)hjertet på rette sted til en sparring og snak om jobmuligheder.
Ved kassen i selvsamme Bilka kan man her i juletiden møde et rigtig godt eksempel på, at det virker når ledige og virksomheder mødes i uformelle rammer. Via en dialog om drømme og muligheder med Anja Holm fra Salling Group ifm. en lignende sparringsdag tilbage i september måned, blev en ledig guidet videre til afdelingsleder i Bilka, Annika Hubisz. Den snak endte ud i et job som kassemedarbejder – til begges store tilfredshed og glæde.
Hvad sparringsdagen i Bilka Waves bringer med sig af ønskejobs vil vise sig i den kommende tid, hvor de kontakter og aftaler, der blev skabt på dagen, bliver til samtaler om konkrete jobmuligheder.
Sparringsdag i Greve
Mandag d. 25. september 2023 var der trangt i frokoststuen i Bauhaus i Ishøj. Her mødtes Task Forcen Code of Care Greves virksomhedsledere med ledige for at se, om der var match mellem kompetencer og opgaver. Og selvom det var lidt grænseoverskridende, som Sacha fortæller i videoen, så gav det mod på mere. Lyt med når Bue fra Bauhaus fortæller, hvad socialt ansvar gør for hans virksomhed.
Små møder giver en helt anden åbenhed
I marts inviterede Code of Care Greve sammen med Jobcenter Greve til fyraftensmøde hos Arne Pedersen A/S, en stor lokal virksomhed, der beskæftiger sig med rigtig mange grene af håndværksbranchen. Arne Pedersen A/S er også helt ny ambassadør i Code of Care Greve.
Her delte ambassadør Helena Nymann historien om en ung, udfordret pige, der blev ansat på få timer på Gjeddesdal Gods.
Hun startede på få timer, men oplevede på sin nye arbejdsplads både at blive set og hørt – og i dag, er hun blevet selvstændig som kørelærer. En historie, der gik i hjerterne på alle de tilstedeværende. Social ansvarlighed giver mening!
Herefter delte Christen fra Arne Pedersen raskt ud om deres tiltag med Verdensmålene – bæredygtighed og CSR-tiltag. Spørgelysten var stor blandt de 15 tilmeldte virksomheder. Og en af konklusionerne fra mødet var netop, at små møder giver en helt anden åbenhed. Det bliver nemmere at udveksle erfaringer, møde hinanden og turde dele både opture og udfordringer.
Alle de fremmødte var også imponerede af deres indsatser hos Arne Pedersen, som på det sociale blandt andet var deltagelse i Greve Nord Projektet, hvor unge mennesker bliver tilbudt fritidsarbejde af håndværksmæssig karakter, som både introducerer dem til håndværksfaget, ligesom det er ud fra det sigte, at de er gode ved de omgivelser, som de selv har medvirket til at skabe.
Arne Pedersen har ligeledes stort fokus på beskæftigelse af unge, da de har 26 lærlinge, hvoraf seks er kvinder, så der er også fokus på ligestilling af kønnene, når de formår at motivere seks kvinder til håndværksfaget. Endelig har de fokus på onboarding som et vigtigt element i fastholdelse af medarbejdere.
Deltagerne var også ude at se nogle af de mange tiltag i praksis. Alt i alt en dejlig eftermiddag med godt netværk på tværs af virksomheder og jobcentret.
Unge følte sig hørt til særligt Code of Care Greve-arrangement
I samarbejde med Jobcenter Greve afholdt Code of Care Greve et helt særligt arrangement i slutningen af marts 2022. “I job møder dem uden for job” var et særligt tilrettelagt arrangement, hvor unge, der på forskellig vis er udfordrede, fik mulighed for at mødes og snakke med nogen, der er kommet i job, og som kender deres situation.
Formålet var at motivere de unge, der endnu står uden for jobmarkedet, og give dem troen på, at der også er en plads til dem ude i en virksomhed, selvom de har nogle udfordringer.
Seks unge mennesker fra jobcentret var mødt op hos Greve-virksomheden RTM, hvor begivenheden fandt sted. Her mødte de tre unge, der alle kæmper eller har kæmpet med diagnoser som angst og stress, men som er blevet mødt der hvor de er, og fundet en arbejdsplads, hvor der var plads til dem. I starten på få timer, men flere af dem var i løbet af noget tid kommet op på væsentligt flere timer.
Det overordnede budskab fra de unge efterfølgende var, at de følte sig hørt, og at de følte sig mødt på en anden måde end de havde prøvet før.
Og for at understrege successen, så valgte chefen for IT og administration hos RTM faktisk at have samtaler med to af de unge, der håber på at komme ind på arbejdsmarkedet, om jobmuligheder!
Tak til de unges mod for at møde op og til dem, der delte deres historier, og tak til RTM for en fantastisk og motiverende dag.
Småjob-video: Beata er blevet mere glad og smilende
Beata arbejder 15 timer om ugen i praktik ved Deichmann i Waves Shoppingcenter i Greve.
For hende har praktikken betydet mere smil og glæde i hverdagen – for butikschefen Michael Pedersen giver det mening personligt og professionelt at hjælpe Beata tilbage på arbejdsmarkedet på en god måde.
Mød dem i videoen:
Ny Småjob-film fra Code of Care Greve
Hos RTM i Greve tager de et socialt ansvar.
RTM har ansat Tobias i et småjob, 10 timer i ugen. Tobias har ansvar for at vedligeholde de udendørs arealer, hvor han bl.a. slår græs.
Det har stor betydning for Tobias, at hans arbejde er værdsat, og medarbejderne og kunderne hos RTM er glade for Tobias’ arbejde.
Har du et småjob i din virksomhed, som du ønsker besat, så klik ind på www.codeofcare.dk/smaajob og læs mere. Her finder du også drejebogen, som hjælper dig med at lave en lignende video.
Endelig!
… kunne vi mødes fysisk. Ved seneste møde i Code of Care Greve mødtes task forcen ved DHL, hvor vi blev enige om at fortsætte med at fokusere på at skabe småjobs samt erhverve flere ambassadører til task forcen.
Derudover blev der aftalt aktiviteter for 2. halvår i task forcen – vi glæder os til at fortsætte det meningsfulde arbejde.
Mødet sluttede af med en spændende rundvisning på DHL iført beskyttelsessko, fleecejakker og gule veste – tusind tak for den.
Så er året i gang i Code of Care Task Forcen i Greve
Ved årets første onlinemøde handlede det blandt andet om virksomhedskort og profilkort, så virksomheder og ledige kan finde hinanden. Det blev blandt andet diskuteret, at det kan være mere sigende, når de ledige formulerer deres drømme frem for at lave et CV.
Mødet havde også fokus på de brancher, hvor der er gang i hjulene og hvor der derfor er brug for mere arbejdskraft. Task Forcen arbejdede i grupper for at komme nærmere ind på mulighederne i de brancher – og ikke mindst, hvordan virksomhedsledere der kan inspireres til at tage socialt ansvar.
Task Force Greve: Fokus på frivillig mentorkoncept
”I Code of Care Greve vil vi motivere flere virksomheder til at skabe rammer for unge, så de opnår deres fulde potentiale”
Til online Task Force mødet i Greve er emnet frivillige mentorer.
Ifølge Mia Rosenørn fra Det Frivillige Mentorkorps er en frivillig mentor en god tryg voksenven.
Mentorordningen er for de 15 til 29-årige unge, hvor der er fokus på at få dem ind i både voksenlivet, i erhvervslivet og i uddannelseslivet. Nogle unge er allerede i gang, hvor andre har brug for en kærlig hånd i ryggen.
En voksenven kan være med til at få den unge lidt ud. De kan gå nogle ture og få snakket om drømme og ambitioner eller om det, der fylder. Sammen kan mentor og mentee få kigget ind på, hvad det er for sten på vejen, der gør, at de ikke får taget den rigtige retning.
Efter Mia Rosenørns indlæg møder virksomhedslederne i Task Forcen Stephanie. Stephanie fortæller sin historie om, hvordan en bilulykke og et 2-årigt genoptræningsforløb har sat hendes drømmeuddannelse som jordemoder på standby.
Efter ulykken får Stephanie en mentor og møder Helena Nymann fra Gjeddesdal Gods og formand for Greve/Solrød Erhverv. Stephanie fortæller om betydningen, når en hånd bliver rakt ud og blive tilbudt et job på færre timer.
– ”Det, at jeg kan komme her hos Gjeddesdal Gods, og det virker som en rigtig arbejdsplads, at det betyder noget, det jeg laver – det gør rigtig meget for mig. Jeg føler, at jeg ikke bare er en, der er blevet sendt fra kommunen, og jeg ikke bare skal lave et eller andet tilfældigt. Jeg føler virkelig, at jeg som person bliver respekteret for den situation, jeg er havnet i efter bilulykken. Så det sætter jeg virkelig stor pris på”, tilføjer Stephanie.
Helena Nymann fra Gjeddesdal Gods nævner om samarbejdet med Stephanie,
– ”Vi er rigtig glade for Stephanie. Her på kontoret mærker vi ikke noget til de udfordringer, Stephanie er påvirket af i forhold til ulykken og det forløb, Stephanie har været igennem – tværtimod. Det er slet ikke et tema. Stephanie bidrager positivt til vores hverdag og samarbejdet er en fornøjelse”, siger Helena Nymann.
I Code of Care Greve gør vi en forskel og hjælper de unge – vil du være med?
Hvis du vil være mentor – så kontakt Mia Rosenørn fra Det Frivillige Mentorkorps på Tlf. 2484 3917
Hvis du vil være med i Code of Care Greve Task Forcen – så kontakt Mette Løth Frederiksen på Tlf. 2169 6024
Transportbranchen har sat kurs mod socialt ansvar
Logistik-konkurrenter går sammen i unikt unge-samarbejde, da det på alle måder giver mening at inkludere mennesker med udfordringer i livet – også i transportbranchen. Derfor er LEMAN, Blue Water Shipping, Bring og DHL gået sammen om at sætte socialt ansvar på dagsordenen i endnu flere virksomheder.
Klik her og download artiklen: Transportbranchen tager et socialt ansvar
Blue Water Shipping støtter op om Code of Care Greve
I Code of Care Greve var mange spændende virksomheder samlet fredag den 28. august til Task Force møde.
Til mødet var virksomheder som Blue Water Shipping og WAVES – virksomheder som støtter op om Code of Care Greve.
I Code of Care Greve arbejdes der på højtryk for at hjælpe sårbare unge i job. I Greve er ca. 160 unge på kanten af arbejdsmarkedet. De unge har brug for en særlig indsats for at komme ind på arbejdsmarkedet. Her er etableringen af småjobs utrolig vigtig.
Klik her og hør Henrik Mørch, direktør Blue Water Shipping fortælle, hvorfor DU skal være med i Code of Care Greve og tage et socialt ansvar:
Klik her og læs også, hvorfor WAVES er blevet en del af Code of Care Greve:
Event – Let’s care together
Code of Care Greve inviterede den 8. oktober 2019 til en inspirerende og givende aften – en aften, hvor hele 50 småjobs blev etableret.
Ifølge Borgmester Pernille Beckmann er ca. 160 unge i Greve på kanten af arbejdsmarkedet. De unge har brug for en særlig indsats for at komme ind på arbejdsmarkedet. Her er etableringen af småjobs utrolig givende – et småjob er et job, der starter med et meget lavt timetal og med arbejdsopgaver, der er meget overkommelige.
Mathilde og Michael Falch var med til at gøre aftenen til noget helt særligt med deres fortællekoncert Mød mig i mørket. Code of Cares stifter Peter Nørgaard holdt et meget inspirerende oplæg om de gode argumenter for at tage et socialt ansvar.
Det var en aften, vi i Code of Care er meget stolte af – Code of Care Greve tog et succesfuldt skridt mod socialt ansvar, og er kun lige begyndt.
Mere care mindre mig
Task Force opstart
Task Forcen i Greve havde deres opstart i slut april 2019. Her havde de deres første Task Force møde og kom til enighed omkring hvordan deres samarbejde og netværk skulle forløbe.
Læs mere om Code of Care Greve klik her