before

Arrangementer

Code of Care Prisen 2016

En forrygende aften med 125 mennesker samlet omkring ét formål; nemlig at fejre det sociale ansvar i Hedensted kommune. Anledningen var ligeledes kåringen af Hedensted Kommune som modtager af Code of Care Prisen 2016. Året i gennem har Hedensted Kommune i meget tæt samarbejde med Task Force (bestående af virksomheder) rykket i positiv retning med en del ansættelser af mennesker på kanten af arbejdsmarkedet.

   

To Care or Not arrangement d. 15. september 2016

Code of Care Hedensted samlede forleden 100 nysgerrige erhvervsfolk og andre interesserede til et spændende arrangement,  der havde til formål at oplyse og inspirere virksomheder og organisationer i kommunen, til at udvikle deres sociale ansvar. Jason Watt og Clifford var blandt andet med til at give arrangementet ekstra stemning og bevidsthed omkring hvordan man kommer igen på arbejdsmarkedet. Hos Code of Care tror vi på, at vejen tilbage lykkes gennem et effektivt og aktivt erhvervsliv.

I Code of Care regi kalder vi det en lokal taskforce. Sådan en taskforce har de i Hedensted!

Alt i alt må det siges at være en aften, hvor der på bedste vis blev delt ud af erfaringer med at hjælpe de ledige på kanten af arbejdsmarkedet ind på plads igen. Ligesom deltagerne fik et indtryk af, hvorfor Code of Care tankegangen giver mening for virksomhederne.

Det var ligeledes en kærkommen lejlighed for arrangørerne til at benytte det efterhånden veletablerede projekt ”Dag til dag job”, hvilket viste sig at blive en kæmpe succes for alle parter (Læs mere om “dag til dag job”-projektet længere nede på siden). Særligt bør nævnes de 12 deltagere i projekt ”Dag til dag job”, der i denne forbindelse fik en helt unik mulighed for, at få afprøvet deres nyerhvervede viden inden for madlavning og samarbejde.

Læs mere om den særdeles positive aften her

 

Omvendt jobmesse

Som et anderledes tiltag har man i Hedensted Kommune valgt at vende tingene på hovedet, og lave det man bedst kan kalde en ”omvendt jobmesse”. En messe, hvor det er virksomhederne, der gør sig til over for de ledige i stedet for den anden vej rundt. Og succesen er ikke til at tage fejl af. 56 er allerede kommet i job efter at have besøgt messen, der også skal ses som en hjælp til de ledige, der er lidt mere tilbageholdende, og hvor det at være den, der skal tage det første skridt virker skræmmende.

tvsyd omvendt jobmesse
Se TV-SYD’s indslag her fra “Omvendt” messe i Hedensted.
Hedensted Kommune har lavet en artikel fra eventen. Læs artiklen her. Samt Horsens Folkeblad har også lavet en fin artikel om eventet.

Dag til dag projekt

Gennem det sidste halvandet år har Hedensted kommune sammen med Code of Care taskforcen haft stor succes med skabe en lang række småjobs. Projektet går i al sin enkelthed ud på, at kontanthjælpsmodtagere tilbyder deres arbejdskraft fra dag til dag. Virksomhederne kan så købe denne arbejdskraft, hvis de har en mindre opgave, som skal løses. Gennem denne kontakt skabes der grobund for en fremtidig tilknytning til arbejdsmarkedet eller varigt job – eller i nogle tilfælde har kontanthjælpsmodtageren valgt at tage en uddannelse – eksempelvis hvor interessen er blevet vakt i forbindelse med udførsel af opgaven. Læs mere her