before

Projektet

Hvorfor…

I dag er der 435 unge i Holstebro Kommune, som har svært ved at gennemføre en uddannelse. De unge har derfor mere end svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet, selvom de kan udføre arbejde af stor værdi for virksomhederne. De unge er udfordret og har brug for en hånd for at komme med på holdet.

Vestjyske virksomheder er udfordret på rekrutteringen af medarbejdere til de opgaver, der kan udføres uden en høj uddannelse – med den rette indstilling til arbejdet.
– Det er en gevinst for de virksomheder der tager et socialt ansvar. – Det er en gevinst for den unge, der får drømmen om uddannelse og job sat på skinner.
– Det er også en gevinst for samfundet som helhed. Vi har brug for, at alle får mulighed for at bidrage til fællesskabet og sikre rekruttering af medarbejdere på alle planer til Vestjyske virksomheder.

Hvordan…

Code of Care og Holstebro Kommune har nedsat en Task Force – Care for Young – med erhvervsledere. Vores opgave er at finde virksomheder, der vil give de udfordrede unge en chance. Vi skal finde mentorer, der er klar til at give de unge den ekstra opmærksomhed, det kræver at få dem med i arbejdsfællesskabet eller i uddannelse.
Når indsatsen lykkes, er det en gevinst for alle.

Hvad…

Care for Young er godt i gang og mere end 42 unge har i første runde fået en mentor. Du har mulighed for at blive mentor på din arbejdsplads eller “fritidsmentor” for en ung. Vi vil gerne have dig med på banen. Det er nemt at gøre en forskel.

Du får et netværk af mentorer til at sparre med og deltager i inspirerende og tankevækkende møder sammen med erfarne mentorer.

Holstebro kommune har oprettet en Mentorshop, hvor du er velkommen til at komme ind for at få mere at vide. Mentorshoppen ligger i Danmarksgade ved siden af den social økonomiske cafe Utopia.

Vi vil – vil du?

Meld dig som mentor for en ung ved at udfylde skemaet – se venstre menuen – eller ring til Lone Østergaard på tlf. 27856496.