before

Code of Care Hedensted

Visionen

Vi vil sammen skabe enkle rammer for virksomhederne, så de med passion kan sikre plads til udsatte mennesker, og derved give selvværd og velfærd til disse mennesker

Missionen

Virksomhedernes mål er at bringe kontanthjælpsmodtagere tættere på arbejdsmarkedet gennem kortvarige ansættelser på time-, dags- og ugebasis. Jobcentret vil gennem samarbejde med virksomhederne i Hedensted Kommune yde en helhedsorienteret indsats, der skal hjælpe aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere i arbejde af kortere varighed.

Antal etablerede jobs til dato

778 jobs


Vil du vide mere?

Vi er en lang række virksomhedsledere, der sammen med jobcentret har dannet Code of Care task forcen, for at arbejde med vores mission. Se hvem vi er her.

Vi vil gerne fortælle mere. Vil du ringes op og høre mere om vores meningsfulde arbejde? Klik her, udfyld kontaktformularen og så ringer vi dig op.

Vi sender nyhedsmail ud et par gange om måneden, hvor du kan læse om arbejdet i vores task forces, se videoer fra arrangementer og meget mere.


Actions vi har gennemført

Fra Ung til Chef

Hvordan kan udfordrede unge mødes med virksomhedsledere for at få viden om jobfunktioner og jobsøgning? Det kan de ved at virksomhedsambassadørerne stiller op og giver deres bedste råd til de unge. Det gør de gerne i Code of Care Hedensted. Mange spørgsmål var i spil. Hvad er vigtigst, når man skal søge job hos dig? Hvilke opgaver kan jeg løse i din virksomhed? Hvor kan min jobdrøm blive opfyldt? Kender du nogen, som kan hjælpe mig videre i livet?
Se hvordan arrangementet løb af stablen og hvad, der kom ud af det…


I Hedensted vil en flok virksomhedsledere sætte fokus på at hjælpe unge med udfordringer i livet. Startskuddet gik med et spændende oplæg fra ungechef Pia Hermanstad samt tre personlige beretninger, der skabte motivation – fordi vi mærker, at det gør en forskel, når vi rækker hånden frem.

Så er du virksomhedsleder i Hedensted, så kan du nå at være med til et meningsfuldt event d. 25. maj “Fra Ung til Chef”, hvor virksomhedsledere guider unge i forhold til uddannelse og job, og de har brug for vores input.

Alle satte sig også et nytårsforsæt: Hvad vil vi bidrage med i 2023 i forhold til social ansvarlighed? De skal nu udleves, og vi bliver glade i Code of Care, når vi mærker det store engagement – sammen gør vi en forskel. Har du spørgsmål, eller vil du være med, så tag fat i os. Du finder os her: https://codeofcare.dk/taskforces/hedensted/ambassadoerer/

Kontakt os på mail@codeofcare.dk eller 40600422, så er du med til at gøre en forskel for et ungt menneske.

 


Hvordan hjælper man mennesker, der midt i livet må opgive sin levevej? Hør Løsning Fjernvarmes tidligere altmuligmand fortælle, hvordan Code of Care-princippet har hjulpet ham videre i livet og givet ham en ny chance på arbejdsmarkedet.

Code of Care: Løsning Fjernvarme tager socialt ansvar


Social Pølsevogn: pølser, brød og debat om socialt ansvar

Snakken går altid godt foran en pølsevogn, og derfor var det også oplagt at invitere virksomhedsledere og jobcentermedarbejdere fra Hedensted Kommune til Social Pølsevogn, hvor der var pølser, brød og debat om socialt ansvar på menuen.

“Det er en ny type arrangement, vi har forsøgt os med, og vi kan godt afsløre, at det var et godt initiativ, som levede op til sit formål. Virksomhedslederne og jobcentermedarbejderne kunne sammen debattere om, hvordan samarbejdet om at fremme socialt ansvar i kommunen, kunne forfines. Det kom der mange gode idéer ud af – idéer som vi glæder os til at arbejde videre med,” fortæller Code of Care rådgiver Ann-Karina Skyt efter arrangementet.

De gode idéer, initiativer og råd, som røg på kryds og tværs mellem deltagerne blev sammenfattet på en planche, som Code of Care task forcen i Hedensted kan arbejde videre med.

Efter debatten indendørs trak virksomhedslederne og jobcentermedarbejderne udendørs, hvor den Sociale Pølsevogn ventede med varme pølser og brød og selvfølgelig dertil ketchup, remoulade og sennep. Her fortsatte snakken blandt virksomhedsledere og jobcentermedarbejdere om socialt ansvar.


To Care or Not

Code of Care Hedensted inviterede virksomhedsledere til en aften i inspirationen, madens og underholdningens navn. De fremmødte oplevede musikeren Steffen Brandt, vinderen af DM i poetry slam Sara Hauge og hørte alle de gode grunde til at arbejde med småjobbere i lige netop deres virksomhed.

Ikke mindre end 110 virksomhedsledere, jobcentermedarbejdere, mentorer, chefer og meget mere var mødt op i de rustikke lokaler, som Brdr. Plagborg i Lindved nær Vejle havde stillet til rådighed. Det lyder måske mærkeligt at invitere til en aften fyldt med meningsfyldt indhold i et lastbilværksted. Men Brdr. Plagborg havde disket op med en sej scene lavet af en lastbil i et stemningsfyldt lokale, der var helt perfekt!


Velkommen til to ambassadører ved seneste møde i task forcen

Ved mødet i Code og Care Hedensted sagde vi velkommen til Danny Aagaard fra Middelfart Sparekasse og Kasper Kirkeby fra Miralix, som begge er trådt ind i task forcen. Mød dem i videoen herunder.

Derudover skabte vi jobs og udviklede nye actions. Mødet var præget af en høj stemning omkring social ansvarlighed.


Mød Code of Cares ambassadører i Hedensted

En ny video sætter fokus på de mange ambassadører, der er med i Code of Cares Task Force i Hedensted. Videoen indeholder Task Forcens vision og i slutningen også kontaktinfo på virksomhedskonsulenten i Hedensted. På den måde kan endnu flere virksomheder forhåbentlig få lyst til at tage socialt ansvar og skabe småjob.


Arbejdsglæde – til alle nu

Torsdag den 14. november 2019 inviterede Code of Care Hedensted til en inspirerende og givende aften i det sociale ansvars tegn.

Til aftenens event deltog omkring 100 virksomhedsledere engageret i både debat og dialog for at skabe småjobs til udfordrede mennesker. Temaet for aftenen var nemlig; Arbejdsglæde – til alle NU.

Beskæftigelseschef H.C Knudsen lavede oplæg om, hvilken betydning det har for mennesker at have et job, og hvorfor arbejdsglæde er så vigtig en parameter;

Mennesker i job har mindre kontakt til sundhedssystemet – færre fysiske og psykiske udfordringer. Mennesker i job har også et mindre behov for sociale indsatser – de kan klare sig selv mere og bedre. Med et job bliver forældre rollemodeller for deres børn – de kommer hjem fra arbejde og kan fortælle om dagens oplevelser. Mennesker i job har i sidste instans mulighed for at bryde den sociale arv – og det er vigtigt”.

Arbejdsglæde – til ALLE nu, blev understreget med et tankevækkende og inspirerende foredrag fra Peter Mygind. Et foredrag, hvor Mygind fangede sit publikum fra start til slut med historier om; forældre og unge, sygehusvæsenet, arbejdsglæde, mobning og ”du kan hvad du vil”.

Se videoen nedenfor og oplev aftenens gode stemning.


FN’s 17 verdensmål – for bæredygtig udvikling

“Private virksomheder er en vigtig aktør i verdens udvikling.”

Sådan lød budskabet fra Steen Hildebrandt ved konferencen Bæredygtig adfærd er vinder adfærd i Hedensted. Til konferencen var der fokus på, hvordan verdensmålene kan give nye forretningsmuligheder. Det vil sige, hvordan virksomheder kan indføre en FN 17 strategi i deres fremtidige arbejde med drift og udvikling. Med denne tænkemåde kan bæredytighed blive en nye bundlinje, som kan supplere den klassiske, økonomiske bundlinje.

Code of Care var til denne konference repræsenteret med verdensmål nr. 8, som handler om fair arbejde til alle. Det vil sige arbejdskraft til din virksomhed. Virksomhederne og jobcentret fortalte hvordan du kan tage et socialt ansvar og samtidig sikre engagement og omdømmekapital.

Efter dagens inspirerende indlæg fra dygtige indlægsholdere blev der skabt 16 jobåbninger til mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet.

Se en del af Steen Hildebrandts indlæg


Omvendt jobmesse

Som et anderledes tiltag har man i Hedensted Kommune valgt at vende tingene på hovedet, og lave det man bedst kan kalde en ”omvendt jobmesse”. En messe, hvor det er virksomhederne, der gør sig til over for de ledige i stedet for den anden vej rundt.

Og succesen var ikke til at tage fejl af. 56 er allerede kommet i job efter at have besøgt messen, der også skal ses som en hjælp til de ledige, der er lidt mere tilbageholdende, og hvor det at være den, der skal tage det første skridt virker skræmmende.


Let’s Care Together – med Jacob Haugaard

Jacob Haugaard og Peter Nørgaard var med til d. 1. februar at inspirere virksomheder, til at give mennesker på kanten en chance på arbejdsmarkedet. Virksomhederne bag Task Force – Code of Care Hedensted, fortalte hvorfor det giver mening for dem, at mennesker på kanten får en chance i netop deres virksomheder.


CodeOfCaaarrrrrreeeee

CodeOfCaaarrrrrreeeee Hedensted inviterede til at mærke suset, her i form af Gokart ræs, 17 småjobs og 7 nye medlemmer kom i hus. Arrangementet sluttede af med Gokart løb sammen med danmarksmesteren i rallykørsel, Henrik Lundgaard. 

Se den ræsende video fra eventet her og få fornemmelsen – de har nemlig fart på i Code of Care – Task Force Hedensted


Golf og netværk

Task Forcen afholdte et golf event den 3. maj 2019 for virksomhedsledere i Hedensted. Deltagerne var her med til at tage et socialt ansvar i virksomhederne. Programmet bød på networking og en runde golf.