before

Code of Care Thy

Visionen

”Vi vil gennem fællesskabet give alle mulighed for en plads på arbejdsmarkedet til fælles trivsel og vækst”

Missionen

Task Force Thy vil gerne styrke det tætte samarbejde mellem det lokale erhvervsliv og jobcentret om rekruttering af arbejdskraft – med henblik på sammen at gøre en ekstra indsats for at få de udsatte med ind på arbejdsmarkedet.

Antal etablerede jobs til dato

111 jobs


Medlemmer af Task Forcen

Vi er en lang række virksomhedsledere der sammen med jobcentret har dannet Code of Care Task Forcen. Når du er klar til at være med, så kontakt en af os og hør mere om vores meningsfulde proces.

Se hvem vi er med nu – klik her

Følg os på LinkedIn og Facebook 

Find et match i vildmarken

Under en teltdug ved Lodbjerg Fyr var unge ledige og virksomhedsledere fra Thy en fredag eftermiddag samlet for at snakke om et muligt småjob. I alt var 35 mennesker, heraf 20 unge, samlet i en rundkreds omkring bålet. En rundkreds, hvor det næsten ikke var til at skelne, hvem der var ledige og hvem, der var virksomhedsledere.

Find et Match i Vildmarken var et forsøg på at innovere den klassiske jobsamtale. Under teltdugen blev samtalen tonet ned og gjort mere uformel. For 21-årige Mai Nielsen, der har været ledig i et halvt års tid, var det rart at mødes med virksomhedslederne i nye og anderledes rammer; – “Jeg synes, det er rigtig rart at komme herud og gøre noget andet i stedet for at sidde ansigt til ansigt i et rum med hvide vægge. Jakkesæt kan godt virke lidt skræmmende, og normalt er jeg rigtig dårlig til at gå ud og banke på døre. Men man føler sig tryg i de her omgivelser.”

En af de fremmødte virksomhedsledere var Laurits Engholm, købmand og indehaver af Rema 1000 i Thisted. Han er med i Code of Care Thy, en Task Force af erhvervsdrivende, der sammen med Jobcenter Thisted, arbejder for at give alle en chance for en plads på arbejdsmarkedet; – “Vi skal huske at sætte ind på tillidskontoen i stedet for kun at tænke på driftskontoen. Jeg tror, at den enkelte har noget værdifuldt at bidrage med”, understreger Laurits Engholm.

Det var en givende og inspirerende vildmarksdag med god stemning – flere unge gik hjem med en aftale om et nyt møde med flere virksomhedsledere. Det er det vi, i Code of Care, kalder for mere care – mindre mig.

Se videoen og oplev stemningen fra en givende og inspirerende dag i Vildmarken.

“De unge er vores fremtid - og vi skal have dem ind på arbejdsmarkedet.”

Med de ord indledtes seneste møde i Code of Care Task Force Thy, der foregik online. Her var der enighed om, at det er en god investering at fokusere indsatsen for de unge, der står udenfor arbejdsmarkedet.

Derfor blev der hentet inspiration udefra i form af erfarne kræfter fra Viborg, der har skabt gode resultater med netop unge igennem konceptet med erhvervsmentorer.

– Man skal egentlig bare være som en farbror eller onkel. For det er det, de unge har brug for. De skal mærke værdien af at have en voksen at snakke med og spørge til råds. Sommetider er det over en sms, andre gange ses man på en gåtur, fortalte direktøren Niels Rahbek fra Hydraflex i Viborg.

Han har stor erfaring som erhvervsmentor og kan varmt anbefale det. Et andet afgørende råd til Task Forcen i Thy var bruge kræfter på at finde det rigtige match mellem ung og erhvervsmentor og så at sætte én person fra kommunen til at sidde fokuseret med opgaven med at formidle kontakt.

Med den inspiration i bagagen arbejder Task Forcen i Thy nu videre.