before

Code of Care Vesthimmerland

Visionen

”Vi vil i fællesskab fremme potentiale for den enkeltes mulighed på arbejdsmarkedet og øge arbejdsstyrken”

Missionen

Virksomheder og organisationer i Vesthimmerland arbejder for at tage socialt ansvar ved at skabe småjobs til borgere på kanten af arbejdsmarkedet.

Antal etablerede jobs til dato

67 jobs


Vil du vide mere?

Vi er en lang række virksomhedsledere, der sammen med jobcentret har dannet Code of Care task forcen, for at arbejde med vores mission. Se hvem vi er her.

Vi vil gerne fortælle mere. Vil du ringes op og høre mere om vores meningsfulde arbejde? Klik her, udfyld kontaktformularen og så ringer vi dig op.

Vi sender nyhedsmail ud et par gange om måneden, hvor du kan læse om arbejdet i vores task forces, se videoer fra arrangementer og meget mere.


Actions vi har gennemført

Find et jobmatch i Vildmarken

Solen skinnede fra en næsten skyfri himmel, da Code of Care Vesthimmerland og Vesthimmerland Kommune bød velkommen til et vildmarksarrangement i Uhrehøje Plantage ved Farsø.

En prototype på et arrangement

”Det her vildmarksarrangement skal ses som en prototype på en ny slags jobmatch-arrangement. Det har været et godt arrangement, og vi kommer til at tage vores erfaringer med herfra og videre til de næste arrangementer vi skal afholde – ude som inde,” fortæller Lars Kildedal, projektkoordinator i Code of Care Vesthimmerland.

Det er ikke prøvet før i Vesthimmerland. Det er det nu, og eftermiddagsarrangementet ”Fint et jobmatch i Vildmarken” startede ud med ryste-sammen-aktiviteter ved en naturvejleder. Det skabte en afslappet og tryg stemning mellem de fremmødte jobsøgende og virksomhedsledere.

Dernæst blev virksomhedslederne hver især placeret på stationer rundt i området, hvor de jobsøgende gik fra station til station. Her kunne de jobsøgende og virksomhedslederne have en rolig samtale i de smukke, grønne omgivelser med udgangspunkt i sparring omkring jobsøgning og vejen fra ledighed til fast arbejde – og eventuelle jobåbninger hos virksomheden eller en i netværket kunne vendes.

Dagen sluttede af med et godt måltid – på vildmarksmenuen var en veltilberedt gullasch og hjemmebagt brød.

Ryste-sammen-aktiviteter og omgivelserne letter stemningen

Stedet og aktiviteterne har haft stor indflydelse på, hvordan arrangementet er blevet modtaget. Hos en af de jobsøgende, havde de indledende ryste-sammen-aktiviteter en god indflydelse på den efterfølgende samtale med virksomhedslederne:

”Det der ryste-sammen-noget var rigtig godt. Det gjorde, at det var lettere at snakke med arbejdsgiverne bagefter”

Og omgivelserne i sig selv har betydning for stemningen ved et jobmatch-arrangement:

”Der er nogle fantastiske rammer til sådan et arrangement i Uhrehøj. God plads, godt vejr og højt til himmelen” fortæller Lars Kildedal, og én af de jobsøgende stemmer i:

”Jeg er mere mig selv i den her situation”

Se billeder fra arrangementet herunder.


Småjob-video fra Code of Care Vesthimmerland

Ll. Restrup Hovedgaard ved Aalestrup har fået lavet denne småjob-video i deres søgen efter tre nye medarbejdere.

Småjobs kan virke som et lille tiltag, men for både virksomhederne og de nye medarbejdere kan de skabe stor værdi.

Vil du også lave sådan en video? På Småjob ligger en guide til, hvordan du selv laver en video for at søge medarbejdere til småjobs.


Task Force opstart – Code of Care Vesthimmerland vil øge arbejdsstyrken

En række virksomhedsledere deltog i ”Kick Off” for Code of Care Vesthimmerland, hvor der med afsæt i inspirerende og informative indlæg fra Borgmester Per B. Lauersen, Uddannelses- og Arbejdsmarkedschef, Lone Lollesgaard samt stifter af Code of Care, Peter Nørgaard blev arbejdet intenst med skabelsen af vision og handlingsplan for Code of Care Vesthimmerland.

Inspirerende, motiverende, innovativt samt ”flyttende” er nogle af de evaluerende ord, de deltagende virksomhedsledere har brugt til at beskrive opstarten.

Der var blandt de fremmødte et stort engagement og ønske om at være med til at skabe småjobs til mennesker med udfordringer i livet, samt at arbejde med et fælles tankesæt for inklusion på arbejdsmarkedet. Virksomhedslederne gik iderige til opgaven med at tilvejebringe actions og gøre disse operationelle som en del af den fælles actionplan.

Gennem ideudvikling, vidensdeling og diskussion fik ambassadørerne for Code of Care Vesthimmerland defineret deres fælles vision:

”Vi vil i Fællesskab fremme potentialet for den enkeltes mulighed

på arbejdsmarkedet – og øge arbejdsstyrken”

I forlængelse af visionen er målet, at der skal etableres 100 småjobs til mennesker med psykiske, fysiske eller sociale udfordringer i livet.

Uddannelses- og Arbejdsmarkedschef Lone Lollesgaard benytter jobcenterets motto ”Vi gør det, der giver mening” til at understrege behovet for at sætte fokus på dagens emne. Hun uddyber, at det giver størst mening at komme i en virksomhed med rigtige kolleger og rigtige opgaver tilpasset de udfordringer, man har, fremfor kommunal aktivering.

Virksomhedslederne i Code of Care Vesthimmerland glæder sig til det fremtidige samarbejde – socialt ansvar er et fælles ansvar.

Se i filmen, hvordan visionen blev til i Code of Care Vesthimmerland. Hør også virksomhedslederen fortælle, hvorfor de tager et socialt ansvar.