before

Code of Care Vesthimmerland

Visionen

”Vi vil i fællesskab fremme potentiale for den enkeltes mulighed på arbejdsmarkedet og øge arbejdsstyrken”

Missionen

Virksomheder og organisationer i Vesthimmerland arbejder for at tage socialt ansvar ved at skabe småjobs til borgere på kanten af arbejdsmarkedet.

Antal etablerede jobs til dato

279 jobs


Vil du vide mere?

Vi er en lang række virksomhedsledere, der sammen med jobcentret har dannet Code of Care task forcen, for at arbejde med vores mission. Se hvem vi er her.

Vi vil gerne fortælle mere. Vil du ringes op og høre mere om vores meningsfulde arbejde? Klik her, udfyld kontaktformularen og så ringer vi dig op.

Vi sender nyhedsmail ud et par gange om måneden, hvor du kan læse om arbejdet i vores task forces, se videoer fra arrangementer og meget mere.


Actions vi har gennemført

Jobdating ved HimmerLand

Code of Care Vesthimmerland afholdt 13. oktober 2021 Jobdating ved HimmerLand, som bød indenfor i indbydende rammer i lækre lokaler med levende lys. Der var inviteret 13 virksomheder fra lokalområdet, repræsentanter fra jobcentret og 28 jobsøgende.

Læs mere om arrangementet og reaktionerne herom HER.


Peter Nørgaard oplæg for jobsøgende 7/9-21

En veloplagt Peter Nørgaard gav de jobsøgende en ”pep-talk” omkring virksomheders ønske om at inkludere mennesker i arbejdsfællesskabet.

De jobsøgende fik Peters historie om indsatsen i Creativ Company og Peter pointerede, at der er vilje i virksomhederne til at skabe jobs på færre timer. Samtidig understregede Peter, at man som jobsøgende har brug for at være fleksibel og måske tage et job i en funktion, der på sigt kan udvikle sig til ens drømmejob.

De fremmødte blev også informeret om at det handler om tre ting: Attitude – Attitude og Attitude. Altså en fleksibilitet omkring opgaverne til en start. Og så blev der afleveret et klart budskab om, at der er muligheder. Virksomhederne i Vesthimmerland er allerede i gang med at inkludere jobsøgende – se de fine resultater, som blev skabt i Uhrehøje.


Task Force møde 31/8-21

På Task Force mødet, som blev holdt i smukke omgivelser på Ll. Restrup Hovedgaard, indledte Borgmester Per Bach med at understrege vigtigheden af den indsats vi i fællesskab har igangsat sidste år i september – og han udtrykte også en stor tak til de virksomheder, der har sagt ja til at være en del af Task Force Vesthimmerland.

Per Bach appellerede til at skabe øget inklusion og at der er et positivt udbytte på flere bundlinjer ved at tage socialt ansvar.

Lone Lollesgaard, Uddannelses- og Arbejdsmarkedschef ved Vesthimmerland Kommune, gav herefter en opdatering omkring ledighedstal for kommunen – det går ganske godt – der er lav ledighed og man har i jobcentret godt fat i at skabe relationer og job.

Derudover havde vi fornøjelsen af igen at møde Niklas, som deltog på Jobdating i Uhrehøje. Niklas og Pia Søndergaard Jensen fra HimmerLand gav os indsigt i hvordan det er gået siden da – det var rart og rørende at høre Niklas berette om sin proces og Pia gav os indblik i vinklen set fra arbejdsgiver.

Niklas udtaler:

”det har været godt at starte i Himmerland, hvor jeg allerede er blevet taget godt imod, og så er jeg glad for at Pia kender til min situation, da vi på den måde kan lægge en plan for min fremtid, som gerne skulle ende ud i, at jeg færdiggør mit studie”.


Find et jobmatch i Vildmarken

Solen skinnede fra en næsten skyfri himmel, da Code of Care Vesthimmerland og Vesthimmerland Kommune bød velkommen til et vildmarksarrangement i Uhrehøje Plantage ved Farsø.

En prototype på et arrangement

”Det her vildmarksarrangement skal ses som en prototype på en ny slags jobmatch-arrangement. Det har været et godt arrangement, og vi kommer til at tage vores erfaringer med herfra og videre til de næste arrangementer vi skal afholde – ude som inde,” fortæller Lars Kildedal, projektkoordinator i Code of Care Vesthimmerland.

Det er ikke prøvet før i Vesthimmerland. Det er det nu, og eftermiddagsarrangementet ”Fint et jobmatch i Vildmarken” startede ud med ryste-sammen-aktiviteter ved en naturvejleder. Det skabte en afslappet og tryg stemning mellem de fremmødte jobsøgende og virksomhedsledere.

Dernæst blev virksomhedslederne hver især placeret på stationer rundt i området, hvor de jobsøgende gik fra station til station. Her kunne de jobsøgende og virksomhedslederne have en rolig samtale i de smukke, grønne omgivelser med udgangspunkt i sparring omkring jobsøgning og vejen fra ledighed til fast arbejde – og eventuelle jobåbninger hos virksomheden eller en i netværket kunne vendes.

Dagen sluttede af med et godt måltid – på vildmarksmenuen var en veltilberedt gullasch og hjemmebagt brød.

Ryste-sammen-aktiviteter og omgivelserne letter stemningen

Stedet og aktiviteterne har haft stor indflydelse på, hvordan arrangementet er blevet modtaget. Hos en af de jobsøgende, havde de indledende ryste-sammen-aktiviteter en god indflydelse på den efterfølgende samtale med virksomhedslederne:

”Det der ryste-sammen-noget var rigtig godt. Det gjorde, at det var lettere at snakke med arbejdsgiverne bagefter”

Og omgivelserne i sig selv har betydning for stemningen ved et jobmatch-arrangement:

”Der er nogle fantastiske rammer til sådan et arrangement i Uhrehøj. God plads, godt vejr og højt til himmelen” fortæller Lars Kildedal, og én af de jobsøgende stemmer i:

”Jeg er mere mig selv i den her situation”

Se billeder fra arrangementet herunder.


Småjob-video fra Code of Care Vesthimmerland

Ll. Restrup Hovedgaard ved Aalestrup har fået lavet denne småjob-video i deres søgen efter tre nye medarbejdere.

Småjobs kan virke som et lille tiltag, men for både virksomhederne og de nye medarbejdere kan de skabe stor værdi.

Vil du også lave sådan en video? På Småjob ligger en guide til, hvordan du selv laver en video for at søge medarbejdere til småjobs.


Task Force opstart – Code of Care Vesthimmerland vil øge arbejdsstyrken

En række virksomhedsledere deltog i ”Kick Off” for Code of Care Vesthimmerland, hvor der med afsæt i inspirerende og informative indlæg fra Borgmester Per B. Lauersen, Uddannelses- og Arbejdsmarkedschef, Lone Lollesgaard samt stifter af Code of Care, Peter Nørgaard blev arbejdet intenst med skabelsen af vision og handlingsplan for Code of Care Vesthimmerland.

Inspirerende, motiverende, innovativt samt ”flyttende” er nogle af de evaluerende ord, de deltagende virksomhedsledere har brugt til at beskrive opstarten.

Der var blandt de fremmødte et stort engagement og ønske om at være med til at skabe småjobs til mennesker med udfordringer i livet, samt at arbejde med et fælles tankesæt for inklusion på arbejdsmarkedet. Virksomhedslederne gik iderige til opgaven med at tilvejebringe actions og gøre disse operationelle som en del af den fælles actionplan.

Gennem ideudvikling, vidensdeling og diskussion fik ambassadørerne for Code of Care Vesthimmerland defineret deres fælles vision:

”Vi vil i Fællesskab fremme potentialet for den enkeltes mulighed

på arbejdsmarkedet – og øge arbejdsstyrken”

I forlængelse af visionen er målet, at der skal etableres 100 småjobs til mennesker med psykiske, fysiske eller sociale udfordringer i livet.

Uddannelses- og Arbejdsmarkedschef Lone Lollesgaard benytter jobcenterets motto ”Vi gør det, der giver mening” til at understrege behovet for at sætte fokus på dagens emne. Hun uddyber, at det giver størst mening at komme i en virksomhed med rigtige kolleger og rigtige opgaver tilpasset de udfordringer, man har, fremfor kommunal aktivering.

Virksomhedslederne i Code of Care Vesthimmerland glæder sig til det fremtidige samarbejde – socialt ansvar er et fælles ansvar.

Se i filmen, hvordan visionen blev til i Code of Care Vesthimmerland. Hør også virksomhedslederen fortælle, hvorfor de tager et socialt ansvar.