before

Code of Care Task Force Viborg

Visionen

“Sammen får vi unge i job”

Missionen

Code of Care Task Force Viborg har en mission om at få flere unge i uddannelse eller i arbejde. Code of Care Task Forcen tror på, at et samarbejde og et sammenhold mellem virksomhederne og kommunen er vejen frem – “Ingen af os kan gøre det alene. Sammen kan vi løse den fælles vigtige opgave”.

Antal etablerede jobs til dato

76 jobs

Derudover er 145 unge kommet i enten job eller uddannelse efter de har været matchet med en erhvervsmentor som en del af Viborg Kommunes erhvervsmentorindsats. Tallene dækker over antallet af unge, som er kommet i job eller uddannelse som følge af Viborg Kommunes erhvervsmentorindsats. Erhvervsmentorindsatsen er en selvstændig indsats og således ikke direkte en del af Code of Care Task Force Viborg.


Vil du vide mere?

Vi er en lang række virksomhedsledere, der sammen med jobcentret har dannet Code of Care task forcen, for at arbejde med vores mission. Se hvem vi er her.

Vi vil gerne fortælle mere. Vil du ringes op og høre mere om vores meningsfulde arbejde? Klik her, udfyld kontaktformularen og så ringer vi dig op.

Vi sender nyhedsmail ud et par gange om måneden, hvor du kan læse om arbejdet i vores task forces, se videoer fra arrangementer og meget mere.


Actions vi har gennemført

Job-Dialog i Naturen

”Det er for vildt så mange kontakter, jeg har fået!”

Ordene kommer fra Lukas , som var én af syv unge fra Viborg, der deltog i Job-Dialog i Naturen i skønne omgivelser på Naturskolen ved Hald. Og alle hver og én fik de noget at gå hjem med efter blot 3 timer sammen med 10 virksomheder fra Code of Care Task Force Viborg:

  • Motivation og mod til at ringe rundt og søge job;
  • Hints om uddannelser, der nu skal googles på;
  • Og ikke mindst: En virksomheds-kontakt fra Task Force Viborg, der følger op og ringer tilbage for at lave en aftale om et virksomhedsbesøg eller en samtale.

Humøret var højt; stemning var god, og vejret holdt hele vejen igennem. ”Jeg får sådan en energi af at være med i dag”, sagde Birgitte, som er virksomhed i Task Forcen: ”For vi får også noget med hjem: De unge lærer os, hvordan vi skal være overfor de unge mennesker, som vi har ansat i vores virksomheder”.

Stor tak for samarbejdet omkring arrangementet til dygtige medarbejdere fra Jobcenter Viborg, som kaster ressourcer, vilje og vedholdenhed i, at de unge er godt forberedte til at få mest muligt udbytte af mødet med virksomhederne.


Unge på Spring

Stay cool står der i bunden af kasserne på lageret hos Carls.nu. Og det var koldt og regnfuldt i Viborg den formiddag, hvor 15 deltagere fra Jobstart gik på virksomhedsbesøg i nabolaget omkring Jobigen. Ejerleder Sara og medarbejder Emma tryllebandt os alle med deres egen og fælles fortælling om at give en plads og vokse med opgaven. Hos Sawo imponerede Brian med både materiel og hjerterum i stor skala, og Kenny fra Labtech Data satte en fin streg under formiddagens besøg: Rummelighed og ærlighed skaber holdbar WIN-WIN for både medarbejder og virksomhed.

Således overbeviste om, at der er virksomheder, som gerne vil tage både socialt ansvar og særlige hensyn til den enkelte, kaster deltagerne fra Jobstart sig nu over mini-CV’er og jobansøgninger. Som inspiration hertil har også Lone fra Hjarbæk Kro og erhvervsmentor Jørgen været forbi Jobigen til en nærværende snak om, hvordan man ganske lavpraktisk griber det an, når man som ansøger har noget i bagagen.

Unge på Spring er et initiativ fra virksomhederne i Code of Care Task Force Viborg. Stor tak for samarbejdet omkring arrangementet til jobindsatsmedarbejderne Ena, Claes og Trine på Jobigen.


“Ny” ambassadør i Task Force Viborg

Eva er faktisk slet ikke så ny mere i Code of Care Task Force Viborg, men har nu fået overrakt Bilka Viborgs diplom, og så skal vi naturligvis også skilte med det. For virksomhedernes oprigtige engagement i at tage socialt ansvar forpligter alle os andre til at anerkende og sætte spot på dem, fordi synlighed skaber ringe i vandet.

I øvrigt var årets første Task Force møde i Viborg et overflødighedshorn af gode historier om unge, som Task Forcens aktiviteter har hjulpet på vej til ansættelse i job hos virksomhederne Bach og Nørgaard Park & Pleje og Carls.nu. 2024 er således søsat med god energi – tjek og tak!


Task Force møde i Viborg

Til årets sidste Task Force møde i Viborg bød lejligheden sig til at overrække diplomer til endnu flere af de virksomheder, der med stort engagement stiller sig selv og deres netværk til rådighed gang på gang til møder, arrangementer og initiativer, der skal hjælpe unge mennesker videre i job. Og i fællesskab har vi på dagens møde konstateret, at det virker: Gå Jobdrømmen i Møde; JobDialog i Naturen og En Dag i Drømmejobbet har på hver sin måde bragt unge og virksomheder i Viborg kommune i spil overfor hinanden – i et langt forløb eller i et kort og hurtigt møde. Begge dele har givet resultater, oplevelser og ikke mindst læring, som vi omsætter næste år med samme gode energi og humør i partnerskabet omkring Code of Care Task Force Viborg.


En Dag i Drømmejobbet

Unge mennesker fra Viborg Kommunes Projekt Jobløft har gode jobdrømme om at blive lageransvarlig, fotograf, operatør, læse medicin og meget andet. Mohamad er ved at uddanne sig til teknisk designer og drømmer om at få sig en læreplads. Anne vil gerne være kontorassistent. Marianne søger en vej inden for handel og kontor. De var de 3 ud af 5 unge, som deltog i En Dag i Drømmejobbet – et initiativ arrangeret af Projekt Jobløft, Jobcenter Viborg og Code of Care i skøn forening.

Med stor hjælp fra virksomhederne i Code of Care Task Force Viborg fandt vi i fællesskab netop de lokale virksomheder, der kunne matche de unges drømme. Flere match er på bedding mellem andre unge og virksomheder, der også gerne vil åbne dørene for de unge, så de kan snuse til arbejdslivet i netop den branche, de drømmer om.

Stor tak til virksomhederne TUCV, Boligselskabet Sct. Jørgen, ABC VVS, Plejecenter Blichergården og Viborg Kommunes Sekretariat for Social, Sundhed og Omsorg for at give de første fem unge en god dag i drømmejobbet.

Cafe Hos Eva hjalp os med madpakker til de unge og en hyggelig afrunding på dagen.


Film fra Jobdialog i Naturen

Netværk flytter unge ud i job, og resultatet af Code of Care Task Force Viborgs JobDialog i Naturen er klokkeklart: ud af 10 deltagende unge, har 5 fået arbejde og yderligere 2 er i praktik med henblik på arbejde.

Arrangementet blev afholdt i det fri ved Naturskolen Hald og én-til-én dialogen mellem de unge og Task Forcens virksomheder var det bærende element. De unge havde øvet sig på at fortælle hvem de er, hvad de kan og hvad de drømmer om, og virksomhedslederne bød ind med sparring om jobmuligheder, kontakter og netværk.

Virksomhederne slog selv en krølle tilbage til et af årets tidligere arrangementer: Gå Jobdrømmen i møde, og opfordrede de unge til at gå med her for at op- og udbygge egne netværk. Gå Jobdrømmen i møde er fortsat som et selvstændigt initiativ i Viborg under navnet FriRum.

Kig med her og mærk den gode stemning fra JobDialog i Naturen.


Jobdialog i naturen

Stemningen var helt forrygende, og der var dialog og natur i overflod, da Code of Care Task Force Viborg arrangerede JobDialog i Naturen ved Naturskolen Hald. Task Forcen var mødt talstærkt op. De unge var modige og havde øvet sig på at fortælle hvem de er, hvad de kan og hvad de drømmer om.

Virksomhederne noterede flittigt og bød ivrigt ind med sparring om jobmuligheder og kontakter gennem deres egne netværk. Grydelåg og ske var signalet til at rotere, så alle nåede at tale med alle. Da mørket faldt på, trak vi inden for i Naturskolen til sandwich og meget mere dialog. ”Det har været rigtig godt” – sagde én af unge på vej ud ad døren – ”sådan at blive skubbet ud i noget, som jeg ikke har prøvet før”.

I samarbejde med virksomhederne følger Jobcenter Viborg nu op på de unge og hjælper dem til at aktivere det store netværk, de på blot 3 timer en ikke helt almindelig torsdag eftermiddag fik med sig hjem.


Task Force møde på Café Care

Virksomhederne i Task Force Viborg og medarbejdere fra Jobcenter Viborg har været på inspirationstur til Code of Care Huset i Holstebro. Task Force mødet bød på et særligt indblik i udviklingsprojektet Care for Young med bidrag fra de unge, fra Jobcenter Holstebro og det lokale erhvervsliv.

Tak for besøget – det var en fornøjelse at have huset fyldt af gode mennesker, som vi ellers oftest kun ser på jeres egen hjemmebane.

Tre af de nyeste virksomheder i Task Force Viborg fik ved samme lejlighed udleveret deres diplom.


Gå Jobdrømmen i møde – Challengeday

På en råkold blæsevejrsdag d. 16. marts 2023 kickstartede Code of Care Task Force Viborg et 10-ugers gå-forløb, der skulle give unge jobsøgende kilometer i benene og sparring og selvtillid i rygsækken. I høj sol afsluttede vi forløbet d. 30. maj med en Challenge Day Hald Sø rundt.

Virksomhedsledere og medarbejdere fra virksomheder i Viborg kommune har uge efter uge gået med de unge, alt imens de har delt tanker, erfaringer, udfordringer og jobdrømme. I ugernes løb er der dannet et fællesskab og tætte relationer, som var tydelige på Challenge Day i samværet mellem alle, der deltog: humøret var højt, smilene var mange, benene var trætte, og succesen var en kendsgerning:

”Den her Task Force – dén kan noget”, sagde én af de unge. ”Gør det igen”, sagde en anden – fordi, der er flere unge, som har brug for at blive ”lokket ud” til at være sociale, så de bedre kan indgå i fællesskabet på en arbejdsplads.

Flere virksomheder fra Code of Care Task Force Viborg bakkede op om Challenge Day og ventede med flag og high-fives ved målstregen ved Skytteholmen.

Task Force ambassadør Leif Møller fra Viborg IT var primus motor på ideen og de ugentlige gåture.

Se flere billeder fra dagen her: Event i Viborg – Gå jobdrømmen i møde Challengeday — Code of Care


Årets sidste Task Force møde hos Arminox A/S

Hvad har kartoffelkurve, specialiserede murbindere og armeringsstål med socialt ansvar at gøre? Alt muligt! – hvis man spørger virksomheden Arminox A/S i Mønsted. Arminox A/S er ambassadør i Code of Care Task Force Viborg og var vært ved årets sidste Task Force møde, hvor vi hilste hinanden en fortsat god december fulde af forventninger til Task Forcens indsatser i året, der kommer.


VILD-MADs-MØDE

September-solen skinnede over Naturskolen Undallslund, da Code of Care Task Force Viborg inviterede til VILD-MADs-MØDE d. 15. september. 12 lokale virksomhedsledere og 17 unge mødtes til urte-samletur, madlavning over bål og fællesspisning.


Medarbejder for en Dag

Der er mange forskellige funktioner man kan varetage i hotel- og restaurationsbranchen.

Ni unge jobsøgende fra Viborg Kommune prøvede kræfter med nogle af dem, da seks lokale virksomheder fra hotel- og restaurationsbranchen deltog i vores Medarbejder for en Dag-arrangement.

Code of Care Task Force Viborg havde arrangeret Medarbejder for en Dag hos 6 forskellige virksomheder i samarbejde med jobcentret, og de unge jobsøgende var friske på alle opgaver.

Dagen sluttede med frokost og fantastisk udsigt over Viborg på toppen af Peak12 Hotel.

Se mere fra dagen i videoen her:


Håndværker for en Dag

Sikke en dag! Og tak for den. Læs meget mere lige her, eller se de tre videoer nedenfor.


Nyt holdbillede

Code of Care Task Force Viborgs medlemmer stillede velvilligt op til et nyt gruppefoto på den store trappe på Viborg Rådhus, da flere af os igen var samlet til møde.
Vi skal nemlig bruge fotoet til et helt nyt initiativ, som Task Forcen har i støbeskeen, og som skal få endnu flere unge godt videre job.

Møde ved Peter Larsen Kaffe

I Code of Care Task Force Viborg har vi haft fornøjelsen af at været samlet igen efter en lang periode med online-møder. Peter Larsen Kaffe lagde lokaler og naturligvis god kaffe til mødet.

Der var mange gode drøftelser, input og ideer til hvor og hvordan Task Forcen kan sætte ind i løbet af efteråret for at få flere unge direkte i job, og der var god dialog mellem de fremmødte virksomheder og Jobcentret om rekruttering, manglen på faglært arbejdskraft og muligheden for at skabe flere småjobs. En effektiv brainstorm i to grupper gav to konkrete ideer til arrangementer, som der nu arbejdes videre med.

Efter mødet bød Frank Burgdorf Madsen på en spændende rundvisning på lageret og i kafferisteriet.


Morgenkaffe med mening i Code of Care Task Force Viborg

Tak for et godt morgenmøde i Code of Care Task Force Viborg i januar 2021. Her var der blandt andet kig på resultater og målpunkter for indsatsen og oplæg omkring arrangementer, hvor unge møder erhvervsmentorer. Mødets fokus var især hvordan unge går direkte fra at være ledige til at være i job.

Fire unge fortalte under mødet om deres oplevelser med at få arbejde, og hvad det har givet dem. En af dem var Sarah. 

– Jeg ville gerne ud og føle at jeg kunne bidrage med noget, fortalte 21-årige Sarah om sit ja til arbejde med at spritte busser af lidt over seks timer om ugen. Hun søger lige nu endnu mere arbejde. 

– Jeg er ikke kræsen, understregede hun senere, da snakken faldt på andre muligheder. Det handler nemlig for Sarah om at føle, at hun får noget ud af sin dag og opkvalificerer sig. Derfor har hun også været i praktik hos en frisør, i landbrug og i et malerfirma. 

Drømmen er at komme ind på frisørskolen. Indtil da ønsker hun at fylde sin hverdag ud med arbejde. 


I Code of Care Task Force Viborg er vi stadig sammen, men hver for sig

I denne tid passer vi på hinanden, hvorfor sidste Task Force møde i Code of Care Task Force Viborg blev afholdt online.

Jesper Falsig Rosenkvist, Viborg Kommune indleder mødet ved at fortælle om årets resultater og målpunkter. Både målet omkring at få matchede unge i selvforsørgelse og antallet af nye kontakter til virksomheder er nået, hvilket er super flotte resultater.

Til mødet deltager unge Philip også, som fortæller sin historie om at være på kanten af arbejdsmarkedet. Philip er 19 år og fra Viborg. Philip har en 10. klasse og derudover har han et it-modul, men det er ikke den rette vej for Philip.

Philip fortæller til mødet, at han ønsker et job, men vil også gerne have en erhvervsmentor, der gerne må have kendskab til erhvervet som mekaniker.

At samles i Code of Care Task Force Viborg er med til at give sparring og hurtig handling.

Efter Philip har fortalt sin historie, byder Task Forcen ind med forskellige virksomheder, som søger lærlinge inden for mekanikerfaget.

Herfra spreder ringene sig i vandet – flere erhvervsledere byder ind, som kender en, der kender en …

Jobcenter Viborg er i fuld gang med et match mellem Philip og en erhvervsmentor – vi glæder os til at høre om det videre forløb.

Kender du en, som står og mangler en lærling inden for mekanikerfaget eller ønsker at blive erhvervsmentor, så kontakt Karin Sivebæk på tlf: 8787 4745 eller mail: k4n@jobcenterviborg.dk.


Erhvervsmentor arrangement i Code of Care Task Force Viborg

Tirsdag den 20. oktober 2020 fik Ravendo besøg af en gruppe unge i forbindelse med Erhvervsmentornetværket under Code of Care Task Force Viborg.

Signe Giandrup fra Ravendo og Morten Mikkelsen-Rieck fra JP Group var vært.

Dagen bød på rundvisning og en tur på lageret, hvor der i samarbejde blev prøvet kræfter med at samle børnetrillebøre.

Se filmen og bliv inspireret til at tage et socialt ansvar som erhvervsmentor.


Værdien af arbejdskraft på færre timer

Torsdag morgen den 3. september 2020 mødtes vi i Code of Care Task Force Viborg.

Dagens tema var Værdien af arbejdskraft på færre timer og hvilke opgaver, der løses.

Se videoen og hør Henrik Hansen fra ViborgEgnens Erhvervsråd og Daniel dele deres forløb og erfaringer i forhold til deres samarbejde.


I Code of Care Task Force Viborg har kreativiteten fået frit løb

Flere af medlemmerne i Code of Care Task Force Viborg har udfordret sig selv, og stillet sig foran kameraet – en udfordring, hvor målet er at samle Task Forcen, selvom vi i denne tid skal være sammen hver for sig. De mange små klip og budskaber er blevet sat sammen i en lille film.

Se filmen her og hør om resultaterne i Code of Care Task Force Viborg siden sidst. I filmen møder du også Samuel, som stolt fortæller om sin læreplads hos BE installationer a/s


Sammen får vi unge i job

Vi gider ikke flere praktikker, der aldrig bliver til job. Vi er med på, at alt ikke kan blive til jobs, men der skal være udsigt til jobs”.

Sådan lød budskabet fra stifter af Code of Care, Peter Nørgaard, til de 190 fremmødte virksomheder, der tirsdag den 26. november 2019 deltog i Code of Care Task Force Viborgs givende og inspirerende arrangement; Sammen får vi flere unge i job.

Viborgs borgmester Ulrik Wilbek indledte aftenen med en varm velkomst, hvor han forklarede vigtigheden i at tage et socialt ansvar for kommunens mange unge ledige;

Nogle (unge) har en diagnose, og nogle har ikke. Men vi skal finde ud af, hvordan du som ung får et godt liv, og vi skal finde ud af, hvordan du kan få lov til at bidrage til arbejdsmarkedet og være stolt over det”.

De mange virksomheder fik denne aften mulighed for at møde nogle af de unge, der har svært ved at få foden indenfor arbejdsmarkedet. Flere af de unge, der mødte op denne aften, har haft det lidt sværere end gennemsnittet, og det kan gøre det ekstra svært at få taget ordentligt hul på arbejdslivet.

For Peter Nørgaard handlede det denne aften om at fortælle, hvilken fordel det kan have for de unge, når kontakten mellem den unge og en virksomhed skabes af en tredjemand. Ifølge Peter Nørgaard oplever jobcentrene, at når de banker på, så lukker virksomhederne lidt op. Men hvis det er en virksomhedsejer, der banker på hos en kollega, så bliver døren lukket helt op.

Med dette budskab, blev der debatteret, innoveret og brainstormet på, hvordan unge i Viborg Kommune kan blive inkluderet på det danske arbejdsmarked.


Opstart i Code of Care Task Force Viborg

Code of Care Task Forcen i Viborg havde deres opstart i start oktober 2019. På baggrund af Viborg Byråds vision om at blive ambassadør for “flere unge på arbejdsmarkedet”, havde beskæftigelsesudvalget inviteret jobcenteret, virksomhedsledere og Code of Care til det første Task Force møde.  Til dette møde kom gruppen til enighed omkring, hvordan deres videre samarbejde og netværk skal forløbe.