before

Code of Care Task Force - Viborg

Visionen

|“Sammen får vi unge i job”.

Missionen

|Task Forcen Viborg har en mission om, at få flere unge i uddannelse eller i arbejde. Task Forcen Viborg tror på, at et samarbejde og et sammenhold mellem virksomhederne og kommunen er vejen frem –
“ingen af os kan gøre det alene. Sammen kan vi løse den fælles vigtige opgave”.

Antal etablerede jobs til udsatte på kanten af arbejdsmarkedet til dato

10 jobs


Medlemmer af Task Forcen

Vi er en lang række virksomhedsledere der sammen med jobcentret har dannet Code of Care Task Forcen. Når du er klar til at være med, så kontakt en af os og hør mere om vores meningsfulde proces.

Se hvem vi er med nu – klik her: https://codeofcare.dk/taskforce (Viborg medlemmer)

Lær mere om os på LinkedIn og Facebook 

Actions vi har gennemført

Task Force opstart

Task Forcen i Viborg havde deres opstart i start oktober. På baggrund af Viborg Byråds vison om at blive ambassadør for “flere unge på arbejdsmarkedet”, havde beskæftigelsesudvalget inviteret jobcenteret, erhvervsejere og Code of Care til det første Task Force møde.  Til dette møde kom gruppen til enighed omkring, hvordan deres videre samarbejde og netværk skal forløbe.

 

Virksomhedsledere, Viborg Kommune og Code of Care har etableret en Task Force med formålet, at hjælpe flere unge ind på arbejdsmarkedet eller igang i uddannelsessystemet.
Til aftenens Kick Off møde var 25 virksomhedsledere vel mødt og klar til at tage et socialt ansvar. Anders Bertel, formand for Beskæftigelsesudvalget sagde om det flotte fremmøde:

Vi har et kæmpe socialt engagement fra virksomhederne i hele Viborg Kommune. I kommer fra mange forskellige brancher. Det ser vi som en kæmpe styrke for det kommende arbejde og fælles ansvar i at løfte opgaven”. 

Til aftenens Kick Off møde, det vi kalder for Den Involverende Strategiproces, blev Task Forcens fælles vision formet med ordene; “Sammen får vi unge i job.” 

Til denne vision uddyber Anders Bertel:

Et job eller en uddannelse har afgørende betydning for den unge, for jeres virksomhed og for kommunens økonomi. Jeres virksomheder har brug for rekruttering i fremtiden. Vi i Viborg Kommune tror på, at en mentorindsats vil få flere i job eller i uddannelse med en god relation mellem den unge og mentoren”. 

Troen på mentorindsatsen blev forstærket efter at erhvervsmentor Tage Malling og unge Troels Sørensen delte deres historie. Tage er mentor for Troels, som i et år har kæmpet med sygemelding pga. en brækket fod og et mistet kørekort, som nu lægger låg på Troels drøm om at blive lastbilchauffør. Tage hjælper Troels med at realisere sin drøm. Tage prøver at skabe et fundament for Troels – et fundament, hvor en stor åbenhed, tillid og ærlighed har været altafgørende. Blandt andet har Tage hjulpet Troels ved, at deltage i de mange møder på Jobcentret. Her fortæller Troels: “samtalen på kommunen er svær – jeg fatter ikke en skid. Her er det rart at have Tage med”

For Troels er det hans fortid, som lige nu spænder ben for hans fremtidige drøm – sammen er Tage og Troels meget tæt på. De mangler kun en 4 ugers praktikplads, og så er kørekortet tilbage, og drømmejobbet endnu tættere på.  

Task Force Viborg vil gøre en forskel for de unge – og de vil sætte handling på ordene! Derfor inviterer de den 26. november til en forrygende aften, hvor de fyrer op for visionen og gør dørtærsklen, til at ansætte din næste medarbejder, lavere. 

Oplev inspirerende foredrag og tankevækkende underholdning. Blandt andet kommer Viborgs Borgmester Ulrik Wilbek, musikeren Allan Olsen og stifter af Code of Care Peter Nørgaard. Vi glæder os til at se dig og dine ledere.

Sammen får vi unge i job 

Vi gider ikke flere praktikker, der aldrig bliver til job. Vi er med på, at alt ikke kan blive til jobs, men der skal være udsigt til jobs”.

Sådan lød budskabet fra stifter af Code of Care, Peter Nørgaard, til de 190 fremmødte virksomheder, der tirsdag den 26. november deltog i Code of Care Viborgs givende og inspirerende arrangement; sammen får vi flere unge i job. 

Viborgs borgmester Ulrik Wilbek indledte aftenen med en varm velkomst, hvor han forklarede vigtigheden i at tage et socialt ansvar for kommunens mange unge ledige;   

Nogle (unge) har en diagnose, og nogle har ikke. Men vi skal finde ud af, hvordan du som ung får et godt liv, og vi skal finde ud af, hvordan du kan få lov til at bidrage til arbejdsmarkedet og være stolt over det”. 

De mange virksomheder fik denne aften mulighed for at møde nogle af de unge, der har svært ved at få foden indenfor arbejdsmarkedet. Flere af de unge, der mødte op denne aften, har haft det lidt sværere end gennemsnittet, og det kan gøre det ekstra svært at få taget ordentligt hul på arbejdslivet. 

For Peter Nørgaard handlede det denne aften om at fortælle, hvilken fordel det kan have for de unge, når kontakten mellem den unge og en virksomhed skabes af en tredjemand. Ifølge Peter Nørgaard oplever jobcentrene, at når de banker på, så lukker virksomhederne lidt op. Men hvis det er en virksomhedsejer, der banker på hos en kollega, så bliver døren lukket helt op. 

Med dette budskab, blev der debatteret, innoveret og brainstormet på, hvordan unge i Viborg Kommune kan blive inkluderet på det danske arbejdsmarked.