before

Code of Care Viborg

Visionen

“Sammen får vi unge i job”.

Missionen

Task Forcen Viborg har en mission om, at få flere unge i uddannelse eller i arbejde. Task Forcen Viborg tror på, at et samarbejde og et sammenhold mellem virksomhederne og kommunen er vejen frem – “Ingen af os kan gøre det alene. Sammen kan vi løse den fælles vigtige opgave”.

Antal etablerede jobs til dato

19 jobs


Medlemmer af Task Forcen

Vi er en lang række virksomhedsledere der sammen med jobcentret har dannet Code of Care Task Forcen. Når du er klar til at være med, så kontakt en af os og hør mere om vores meningsfulde proces.

Se hvem vi er med nu – klik her

Lær mere om os på LinkedIn og Facebook

Actions vi har gennemført

Erhvervsmentor arrangement i Code of Care Viborg

Tirsdag den 20. oktober fik Ravendo besøg af en gruppe unge i forbindelse med Erhvervsmentornetværket under Code of Care Viborg.

Signe Giandrup fra Ravendo og Morten Mikkelsen-Rieck fra JP Group var vært.

Dagen bød på rundvisning og en tur på lageret, hvor der i samarbejde blev prøvet kræfter med at samle børnetrillebøre.

Se filmen og bliv inspireret til at tage et socialt ansvar som erhvervsmentor.


Værdien af arbejdskraft på færre timer

Torsdag morgen den 3. september mødtes vi i Code of Care Viborg.

Dagens tema var Værdien af arbejdskraft på færre timer og hvilke opgaver der løses.

Se videoen og hør Henrik Hansen fra ViborgEgnens Erhvervsråd og Daniel dele deres forløb og erfaringer i forhold til deres samarbejde.


I Task Force Viborg har kreativiteten fået frit løb

Flere af Task Force medlemmerne har udfordret sig selv, og stillet sig foran kameraet – en udfordring, hvor målet er at samle Task Forcen selvom vi i denne tid skal være sammen hver for sig. De mange små klip og budskaber er blevet sat sammen i en lille film.

Se filmen her og hør om resultaterne i Task Force Viborg siden sidst. I filmen møder du også Samuel, som stolt fortæller om sin læreplads hos BE installationer a/s


Sammen får vi unge i job

Vi gider ikke flere praktikker, der aldrig bliver til job. Vi er med på, at alt ikke kan blive til jobs, men der skal være udsigt til jobs”.

Sådan lød budskabet fra stifter af Code of Care, Peter Nørgaard, til de 190 fremmødte virksomheder, der tirsdag den 26. november 2019 deltog i Code of Care Viborgs givende og inspirerende arrangement; Sammen får vi flere unge i job.

Viborgs borgmester Ulrik Wilbek indledte aftenen med en varm velkomst, hvor han forklarede vigtigheden i at tage et socialt ansvar for kommunens mange unge ledige;

Nogle (unge) har en diagnose, og nogle har ikke. Men vi skal finde ud af, hvordan du som ung får et godt liv, og vi skal finde ud af, hvordan du kan få lov til at bidrage til arbejdsmarkedet og være stolt over det”.

De mange virksomheder fik denne aften mulighed for at møde nogle af de unge, der har svært ved at få foden indenfor arbejdsmarkedet. Flere af de unge, der mødte op denne aften, har haft det lidt sværere end gennemsnittet, og det kan gøre det ekstra svært at få taget ordentligt hul på arbejdslivet.

For Peter Nørgaard handlede det denne aften om at fortælle, hvilken fordel det kan have for de unge, når kontakten mellem den unge og en virksomhed skabes af en tredjemand. Ifølge Peter Nørgaard oplever jobcentrene, at når de banker på, så lukker virksomhederne lidt op. Men hvis det er en virksomhedsejer, der banker på hos en kollega, så bliver døren lukket helt op.

Med dette budskab, blev der debatteret, innoveret og brainstormet på, hvordan unge i Viborg Kommune kan blive inkluderet på det danske arbejdsmarked.


Task Force opstart

Task Forcen i Viborg havde deres opstart i start oktober 2019. På baggrund af Viborg Byråds vision om at blive ambassadør for “flere unge på arbejdsmarkedet”, havde beskæftigelsesudvalget inviteret jobcenteret, virksomhedsledere og Code of Care til det første Task Force møde.  Til dette møde kom gruppen til enighed omkring, hvordan deres videre samarbejde og netværk skal forløbe.