before

Code of Care Varde

Visionen

“Vi løfter i flok, og skaber plads til alle på arbejdsmarkedet”

Missionen

Code of Care Varde har en mission om, at flere virksomhedsledere ser værdien i at ansætte jobsøgende fra kanten af arbejdsmarkedet, og på den måde skabe en rummelig og fleksibel arbejdskultur. Vi skaber et fælles tankesæt i virksomhederne, kommunen og hos de jobsøgende, så vi sammen kan løfte en vigtig opgave.

Antal etablerede jobs til dato

354 jobs


Vil du vide mere?

Vi er en lang række virksomhedsledere, der sammen med jobcentret har dannet Code of Care task forcen, for at arbejde med vores mission. Se hvem vi er her.

Vi vil gerne fortælle mere. Vil du ringes op og høre mere om vores meningsfulde arbejde? Klik her, udfyld kontaktformularen og så ringer vi dig op.

Vi sender nyhedsmail ud et par gange om måneden, hvor du kan læse om arbejdet i vores task forces, se videoer fra arrangementer og meget mere.


Actions vi har gennemført

Lam og Lemminger med Nikolaj Kirk

”NaturKulturVarde lagde – igen – faciliteter til et fantastisk arrangement, hvor 40 lokale virksomhedsledere mødtes med udvalget for arbejdsmarked og integration under kyndig vejledning fra TV-kok Nikolaj Kirk forberedte og tilberedte et overdådigt fælles måltid mad over bål. Tak til de lokale leverandører af råvarer.

De deltagende virksomhedsledere udtrykte, at arrangementet gav de bedste rammer for at netværke og at dele det fællesskab, der i Code of Care Varde er etableret i de seneste 3½ år – og som har afstedkommet resultater, hvor flere end 300 mennesker er inkluderet på det lokale arbejdsmarked.

En uforglemmelig eftermiddag med godt vejr, højt humør og en bekræftelse i, at det fælles tankesæt i Code of Care Varde bare giver så meget mening menneskeligt og økonomisk.”

 

 


Nytårskur ProVarde

478 deltagere til ProVardes nytårskur 2024, fra lokale virksomheder i Varde, klappede Palle Kuntz og Karina på scenen, da de modtog prisen for deres sociale indsats i 2023 – STORT tillykke!
Tak fra Code of Care Varde til alle ambassadører og virksomheder for jeres bidrag til fællesskabet i 2023.

Jobmatch i naturen

.. i det skønneste vejr 🌞

Arbejdsgivere og jobsøgende havde sat hinanden stævne i det skønne sensommervejr for at drøfte jobmuligheder.

Nu arbejdes der videre med jobåbninger, kaffemøder og at besætte et småjob hos Henne Strand Camping.

Stor tak til Michael fra Nobia, Lillian fra P Jensen og Sønner, Gry fra Henne Strand Camping, Kim Tobiasen Rådgivning og Jesper fra Bikein.


Anne Skare gæstede Varde

Anne Skare Nielsen gav os alle et velment spark og opfordrede alle til at køre i samme vognbane…
Tirsdag d. 23. maj afholdt Code of Care Varde et inspirerende oplæg med Fremtidsforsker Anne Skare, som med vanlig humor og interessante perspektiver berettede om at skabe rammer for fremtidens arbejdsplads, og hvordan vi sammen kan skabe et lukrativt arbejdsmarked med plads til alle – trods forskelligheder og prioriteringer i arbejdslivet.
Måske vi alle er inspireret til fremover at tænke mere ”Mind Body and Soul” og sætte mennesker først – at vi kan tænke, tro og mærke både os selv og andre i tilrettelæggelsen af øget inklusion, trivsel og bedre værdi for vores fælles fremtidige arbejdspladser.
Tak til Anne for at anvise fælles kørselsretning – lad os alle gå ud og være turister…

JOBmatch i Pølsevognen

Pølser og jobdating? Kan det nu gå an?

Team Truck lagde lokaler og lager til et JOBmatch hvor Code of Care Varde havde inviteret ca. 40 jobsøgende til at mødes med 9 virksomhedsledere til en snak og sparring omkring job – over en ristet hotdog og en cocio.

Målsætningen for de 1½ times arrangement var 2 jobs skabt og at 95% havde en god oplevelse – vi nåede 6 etablerede jobsamtaler for dagen og ingen klager over den lokale pølsemands serveringer. En rigtig dejlig dag i Varde. Jobcentret havde stor interesse for 10 medbragte øvrige ledige job i kommunen, som der også etableres jobsamtaler på i skrivende stund.

Tak til alle deltagere – virksomheder, jobsøgende og konsulenter fra Jobcentret og byrådet.


Kreativt Task Force-møde med Shane Brox

Hvad kan børn, som voksne til gengæld kan have svært ved?

Børn kaster sig frygtløse ud i nye projekter, uden at tænke over hvad det mon skal ende med, om det bliver pænt og hvad de andre mon tænker. Voksne giver sjældent sig selv lov til at give slip, og det er synd, for kaster man formerne og frygten for at fejle til side, ender det ofte i fantastiske og kreative resultater.

I hvert fald, hvis man spørger Shane Brox, kendt fra børne-tv, og forfatter til blandt andet en bog om de 17 verdensmål, fortalt til børn og deres voksne.

Shane Brox deltog i Task Force-mødet, hvor han gav oplæg for de fremmødte virksomhedsledere om at gå i barndommen, og bruge børns kreative og frie sind til at opnå bedre resultater i sin virksomhed.

Bagefter blev virksomhedslederne støvet yderligere af ved selv at skulle bygge virksomheder ud fra genbrugsmaterialer, glimmer og limpistoler. Og som du kan se i videoen herunder var det en opgave de tog med højt humør!

Ambassadørerne i Code of Care Varde byggede virksomheder ud fra tre af de 17 verdensmål: “Anstændige jobs og økonomisk vækst” (nummer 8), “Mindre ulighed” (nummer 10) og “Partnerskaber for handling” (nummer 17).

Bagefter var der oplæg fra Jeanette Kristensen fra Erhvervshus Sydjylland, som fortalte om, hvordan Erhvervshus Sydjylland kan støtte virksomheder i at arbejde med FNs verdensmål.

Resultatet af klippe-klisteriet kan du se i videoen og galleriet her.

 

 

 


Middag med Mening

I indbydende og smukke omgivelser på Arnbjerg Pavillonen bød Code of Care task forcen Varde til Middag med Mening. Læs om hele eventet HER.

Og læs Connie Højs, Byrådsmedlem Varde Kommune, Formand for Udvalget Arbejdsmarked og Integration, læserbrev om arrangementet HER


God opmærksomhed fra TV2Syd

Lars Sandrini fortæller i TV2 Syd om Code of Cares småjobordning, hvor også Marcs historie fortælles – både som indslag i Seneste Nyheder samt som artikel.

Godt arbejde.

Artikel: 12 timer om ugen: Marc elsker sit job

TV indslag


Højt til loftet og god stemning ved Jobdating i det fri                                                                                    

5 virksomheder i Code of Care Varde og Jobcentret havde den 25. august indbudt jobsøgende til Jobdating i det fri i de skønne omgivelser ved NaturKulturVarde. Virksomhederne var Flensted, Kvist Industries,  Danish Fibres, Team EBA og Sparekassen Kronjylland. Dagen blev en stor succes, og der er skabt grobund for flere jobs.

Efter fælles ryste-sammen-aktiviteter med en naturvejleder ved NaturKulturVarde, blev virksomhederne fordelt på 5 stationer i naturen, hvor de jobsøgende, i små hold, gik fra station til station for at snakke med virksomhederne om jobsøgning, kompetencer og potentielle jobs.

Dagen sluttede med mad over bålet i den grønne bøgeskov ved Varde.


Task force møde på Næsbjerghus

Næsbjerghus lagde fine lokaler til mødet i Code of Care Varde, hvor der var rigtig god stemning og kage.

Vi fulgte op på de seneste actions i task forcen, og måtte konstatere at Jobdating i det fri i ved NaturKulturVarde var en af de gode slags actions – syv af de 11 jobsøgende, som deltog ved arrangementet er nu i arbejde.

Med udgangspunkt i vores Småjob-kampagne er der nu etableret intet mindre end 63 Småjobs siden oktober 2020 – det er et flot resultat, men vi fortsætter selvfølgelig jagten på endnu flere jobåbninger.

Der er flere spændende actions, arrangementer og aftaler på tegnebrættet – vi klør på.


Højt til loftet og god stemning ved Jobdating i det fri

Med solskin og intet loft havde Code of Care Varde indbudt ledige til jobdating i det fri i de skønne omgivelser ved NaturKulturVarde.

”Det er et helt nyt koncept – en prototype – hvor vi skal skabe nye relationer i anderledes rammer,” indleder Code of Care rådgiver Kim Wodstrup til de spændte påhørende, 11 ledige og seks virksomhedsledere.

Ryste-sammen-aktiviteter

Eftermiddagen starter med tre ryste-sammen-aktiviteter, hvor virksomhedslederne og de ledige bliver delt op i tre hold. Først får de billeder sat i nakken, og skal lege ”20 spørgsmål til professoren” for at gætte, hvilket dyr de er. Allerede nu bliver stemningen afslappet og god.

Dernæst skal de tre hold hver især samarbejde om at fiske dyr op i en spand, og til sidst skulle holdene tælle til 20. Det lyder måske ret lige til, men det krævede både koncentration, god kommunikation og samarbejde mellem deltagerne, som jo først lige har mødt hinanden.

Seks virksomhedsledere – seks stationer

Efter de tre aktiviteter bliver virksomhedslederne placeret på seks stationer i området, hvor de ledige, i små hold, skal gå fra station til station for at snakke med virksomhedslederne om jobsøgning, kompetencer og potentielle jobs.

”Vi prøver at se, om vi ikke også kan hjælpe dem med at komme i arbejde. Vi har jo vores egen virksomhed og så har vi jo også kontakter ved andre virksomheder her i Varde,” fortæller Lars Sandrini, direktør for MedicTinedic.

Ude på stationerne hjalp de foregående ryste-sammen-aktiviteter og rammerne på at få samtalen mellem virksomhedslederne og de ledige til at flyde:

”Herude har vi haft mulighed for at lave noget teambuilding og nogle ryste-sammen-øvelser inden, og for mig gjorde det en rigtig stor forskel,” fortæller Tomas Bové, som er en af de ledige ved arrangementet.

Dagen slutter med mad over bålet i den grønne bøgeskov ved Varde.

Fin omtale i Ugeavisen Varde

I uge 19 er der intet mindre end fire artikler i Ugeavisen Varde, som fortæller om Code of Care Vardes arbejde. Blandt andet artiklen, hvor tovholder for Task Forcen Karina Juel Winther fortæller om Code of Cares arbejde i Varde Kommune. Her har Task Forcen d.d. skaffet 54 jobs – fire mere end målsætningen for hele 2021.

Ugeavisen Varde taler også med Michelle Holm Wagener og hendes chef fra Cloud Factory, Jacob Schmidt, om småjobbere, flexjobbere og hvor stor værdi det har for alle parter (mennesker, virksomheder, kommuner …), når virksomhederne tager et socialt ansvar – og i “Ugens tanker” fra lokalredaktør Dorthe Knudsen er Code of Care projektet i kommunen i fokus.

Vil du læse historierne i fuld længde, serveres her nogle links:

“Succes: Virksomheder har skaffet småjobs – og flere er på vej”

“Fra flexjobber til Microsoft Ninja hos Cloud Factory”

“Direktør for Cloud Factory i Varde: Småjobbere er guld”

“Ugens tanker: Fuldt engagement i ti timer om ugen”

Tre film skal inspirere flere virksomheder til socialt ansvar

I foråret 2021 lancerer Code of Care Varde en række film, der skal fortælle om fordelene ved at tage socialt ansvar ved at ansætte i småjob. Se filmene og de tilhørende artikler herunder.


Se filmen og læs artiklen om Lone Kirkeby, der arbejder på Vittarpgaard. 

Se filmen og læs om Benno Jürgensen, der arbejder hos BoConcept.

Se filmen og læs om Michelle Holm Wagener, der arbejder hos Cloud Factory.

Opstart i Code of Care Varde

Virksomhedsledere og jobcenteret har etableret Code of Care Varde.

Virtuelle møder er blevet hverdagskost i denne COVID-19 tid – derfor blev opstartsmødet i Code of Care Varde også afholdt online.

Borgmester, Erik Buhl Nielsen fortæller til mødet:

Jeg håber, at Code of Care kan være et forum, hvor vi i fællesskab får de to udfordringer til at mødes. I har behov for arbejdskraft, og kommunen vil gerne have flere ledige med ind i arbejdsfællesskabet. Det er i min optik en win win situation for os alle.

Ideerne er mange. Og dem skal I som Task Force i Code of Care, være med til at udvikle i løbet af de næste år.

Jeg håber, at vores samarbejde i Code of Care, kan være med til at sikre jer noget af den arbejdskraft, I har behov for. Det vil være en gevinst både for jer som virksomheder, for de ledige og kommunekassen.

Se i filmen udklip fra et meningsfuldt opstartsmøde.