Code of Care InnovationsTræf 2021

Den 29.-30. september 2021 samlede Code of Care virksomhedsledere, virksomhedskonsulenter, politikere, meningsdannere, journalister og mange flere fra nord, syd, øst og vest – i smukke, historiske omgivelser og lokaler på Nørre Vosborg – for at tale om socialt ansvar.

Humøret startede højt på Nørre Vosborg d. 29. september med morgenmadsbuffet i de smukke stuer i den gamle herregård, Nørre Vosborg, i Vemb. Deltagerne ved Innovationstræffet blev budt velkommen af sang, dans og skuespil ved showUp, for efterfølgende at kunne sætte sig til bords.

I stuerne fik deltagerne på skift besøg af jobsøgende, som fortalte deres historie, om deres kompetencer og ikke mindst om deres jobdrømme – og showUP leverede et smukt digt om første indtryk af arbejdsmarkedet.

Oplæg, debatter og fællessang

Den første dag bød på et inspirerende oplæg fra stifter af Code of Care Peter Nørgaard om meningsfuldhed, hvorefter Code of Care ambassadører lagde op til debat, da de fremlagde hver deres dilemma om ledelse, medarbejdere, de ledige, jobcenteret og fastholdelse. Deltagerne arbejdede intensivt for at debattere udfordringer og mulige løsninger.

Professor Steen Hildebrandt satte det sociale ansvar ind i kontekst af FN’s Verdensmål og kiggede på, hvad det betyder for virksomhederne i fremtiden: “Inde midt i Verdensmålene ligger der en værdi, som hedder Leave No One Behind

Formiddagens idéer og oplevelser blev livligt vendt over en velsmagende frokost, hvorefter Leif Lahn Jensen (S) og Hans Andersen (V) holdt oplæg og debatterede beskæftigelsespolitik og samarbejdet mellem jobcenter, kommuner og virksomheder med deltagerne.

Ved Actionpitch fik deltagerne konkrete værktøjer til at tage et socialt ansvar og til at styrke samarbejdet mellem kommuner, jobcenter og virksomheder. Code of Care fortalte om tiltag, arrangementer og tilgange, som har givet stof til eftertanke, jobåbninger og skabt værdi for de enkelte, virksomheder, kommunen og samfundet.

Kultursociolog Emilia van Hauen holdt oplæg om fremtidens arbejdskraft, fremtidens ledelse og fællesskabets betydning – “Uden de andre – er vi ingen”.

Resten af aftenen forløb med kulturelle indslag fra showUP ved Dansk Talentakademi, taler ved beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, deltagere på træffet, Code of Cares Peter Nørgaard samt Poetry Slam med danmarksmesteren i netop det, Sara Hauge.

Den sociale skulptur, socialt ansvar og Konstruktiv Journalistik

Dag 2 startede med det kreative indslag, hvor deltagerne af Silk Clay skulle lave skulpturer, som illustrerer socialt ansvar – klik på videoen nedenfor for at se to af mange skulpturer, som blev kreeret.

“Hver dag skal indeholde et godmorgen og kage” fortalte Dorte Zacho Martinsen fra BM Silo i Holstebro. Hun prioriterer socialt ansvar i sin virksomhed, og arbejder for at skabe en rummelig, tværfaglig og fleksibel produktion, blandt andet ved at spotte småjobs.

Morten Rønnelund, journalist, var moderator for hele døgnet, og formåede at være konstruktiv i sin arbejdsgang, så debatterne, oplæggene – døgnet i det hele taget – inspirerede og motiverede til at arbejde videre og mere. Derudover gik han på scenen torsdag formiddag, for at tale om fremtidens samfund med udgangspunkt i humaniokratiet og konstruktiv journalistik.

Hele døgnet blev rundet af af Peter Nørgaard og en fællessang.

Tak er et fattigt ord – tak for et inspirerende, givende, motiverende døgn, som vi delte i de smukke, historiske omgivelser på Nørre Vosborg. Vi glæder os til næste år.