Kom godt i gang med Småjobs

Det er nemt at komme i gang med at skabe Småjobs:

STEP 1: Spot et småjob

Se dig omkring i virksomheden og spot opgaver til et småjob. Spørg dine medarbejdere, hvad de udfører, som kunne samles til et småjob eller, hvad de ønsker at en småjobber kan komme og lave for dem. Estimer timeforbrug. Husk, at intet job er for lille, og ingen antal timer er for få.

STEP 2: Kontakt Jobcentret

Når du har opgaver klar, så ring eller skriv en mail med opgaver og tidsforbrug til jobcentret. Så aftaler I præcist de næste skridt, og du får præsenteret udvalgte kandidater til dit småjob.

STEP 3: Det rette match

Ved jobsamtalen kan jobkonsulenten være tilstede.
Målet er, at kandidaten skal opleve glæden ved at tjene egne penge, og give værdi i din virksomhed. Alt det aftaler du nærmere med Jobcentrets dygtige medarbejdere.

STEP 4: Kom godt i gang

Når det helt rigtige match er fundet aftales ansættelse, og du er i gang. Det er vigtigt, at du informerer de øvrige medarbejdere om, at småjobberen kommer, og at alle skal være med til at tage godt imod den nye medarbejder. Du kan også spørge om en af medarbejderne vil være særligt opmærksom på vedkommende – en slags mentor.

Spred det meningsfulde budskab

Husk at inspirere andre virksomheder til at etablere småjobs og opleve den loyalitet og det engagement, som opstår hos både småjobberen og de øvrige medarbejdere – samt være med til at tage vare på vores velfærdssamfund.

Brug evt. vores guides til at lave korte, inspirerende film om Småjobs HER.