Event i Norddjurs – To Care or Not?

Code of Care Task Force Norddjurs inviterede til To Care or Not i smukke omgivelser på Sostrup Slot, hvor der var fokus på at skabe jobs til mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet. Programmet for aftenen bød på mange inspirerende oplæg, konstruktive debatter om socialt ansvar og småjobs, den gode historie om en ledig som er kommet i job samt Steffen Brandts show “Et liv på kanten af småt brændbart”.

Gummi Tarzan, småjobs og Steffen Brandt

Borgmester ved Norddjurs Kommune Jan Petersen og Jan Bjerregaard, direktør i EMSPak, bød velkommen til en aften om rummelighed:

“Vi skal skabe en god arbejdskultur sammen i vores kommune, og vi har et fantastisk samarbejde med Jer [virksomhederne, red.] om det” indleder Jan Petersen, og fortsætter med at citere Gummi Tarzan med ordene:

“Der er altid noget man er god til – man skal bare finde ud af, hvad det er”.

Nanna Pagter fra DS Smith og Palle Martin fra L-Tek fortalte om diversitet og inklusion på arbejdspladserne samt, hvordan småjobs skaber værdi:

“Diversity is being asked to the party, inclusion is being asked to dance,” fortæller Nanna Smidt om det, at når man ansætter mennesker, så skal man også byde dem op til dans, så de kan blive en del af festen.

Palle Martin fortalte deltagerne, hvor værdifuldt det er, at ansætte folk fra kanten af arbejdsmarkedet i småjobs:

“Det skaber værdi for os, og det skaber værdi for den enkelte. Det giver en oplevelse af, at man hører til, så man tænker Jeg skaber værdi der, hvor jeg er“.

Code of Care stifter Peter Nørgaards oplæg handlede om hans tid ved Creativ Company, som fra starten af har haft en målsætning om at ansætte fra kanten af arbejdsmarkedet. Fra virksomheden er mange gode fortællinger om mennesker, som har fået en jobidentitet og et jobkick – og virksomhedskulturen bærer præg af, at være mangfoldig og rummelig, og at medarbejderne er stolte af deres arbejdsplads.

Så blev der skabt jobs – 36 af slagsen – som Jobcenter Norddjurs nu arbejder med at finde jobsøgende til. Udgangspunktet var dækservietten “Spot et Småjob”, med inspiration til hvilke småjobs, der kan være i en virksomhed.

Og så blev det showtime med Steffen Brandts og Charlotte Schultzs show “Et liv på kanten af småt brændbart”, hvor vi og tiden fik et kærligt ord med på vejen.

Video