Event i Hedensted – Arbejdsglæde til alle

Torsdag den 14. november 2019 inviterede Code of Care Hedensted til en inspirerende og givende aften i det sociale ansvars tegn.

Til aftenens event deltog omkring 100 virksomhedsledere engageret i både debat og dialog for at skabe småjobs til udfordrede mennesker. Temaet for aftenen var nemlig; Arbejdsglæde – til alle NU.

Beskæftigelseschef H.C Knudsen lavede oplæg om, hvilken betydning det har for mennesker at have et job, og hvorfor arbejdsglæde er så vigtig en parameter;

Mennesker i job har mindre kontakt til sundhedssystemet – færre fysiske og psykiske udfordringer. Mennesker i job har også et mindre behov for sociale indsatser – de kan klare sig selv mere og bedre. Med et job bliver forældre rollemodeller for deres børn – de kommer hjem fra arbejde og kan fortælle om dagens oplevelser. Mennesker i job har i sidste instans mulighed for at bryde den sociale arv – og det er vigtigt”.

Arbejdsglæde – til ALLE nu, blev understreget med et tankevækkende og inspirerende foredrag fra Peter Mygind. Et foredrag, hvor Mygind fangede sit publikum fra start til slut med historier om; forældre og unge, sygehusvæsenet, arbejdsglæde, mobning og ”du kan hvad du vil”.

Termen ”du kan hvad du vil” har unge Anders grebet. Til aftenens event stråler arbejdsglæden ud af Anders. Anders er blind og fortæller med armene over hovedet, at Blindes arbejde har tilbudt ham et flexjob i 2020 – så han vil fortsat have sin daglige gang i Blindes arbejde.  

Glæden Anders udstråler ved at have fået sit flexjob, hænger ifølge Peter Nørgaard, stifter af Code of Care, sammen med måden vi måler vores lykke på. Ifølge Peter Nørgaard kan lykke måles ud fra et pyramideformet lykkeparameter. I pyramiden vægter vores jobidentitet – det at have et job – tæt på det samme som det at have en familie eller en sjæleven. I toppen af pyramiden opnår vi mennesker den ultimative lykke ved at gøre noget godt for andre.   

At gøre noget godt for andre begejstrer Beskæftigelseschef H.C Knudsen:

”Jeg bliver altid vildt imponeret over, at virksomhedsledere bruger deres tid på at være med til at skabe jobs til mennesker, der har brug for og ønsker at få sig et rigtig lønnet job. Det giver rigtig god mening for vores arbejde i jobcentret, at vi har så engagerede virksomheder i vores kommune.”

Læs mere om Task Force Hedensted klik her

Se videoen fra aftenens event og oplev den gode stemning.