before

Event i Vesthimmerland – Find et jobmatch i Vildmarken

Solen skinnede fra en næsten skyfri himmel, da Code of Care Vesthimmerland og Vesthimmerland Kommune bød velkommen til et vildmarksarrangement i Uhrehøje Plantage ved Farsø.

En prototype på et arrangement

”Det her vildmarksarrangement skal ses som en prototype på en ny slags jobmatch-arrangement. Det har været et godt arrangement, og vi kommer til at tage vores erfaringer med herfra og videre til de næste arrangementer vi skal afholde – ude som inde,” fortæller Lars Kildedal, projektkoordinator i Code of Care Vesthimmerland.

Det er ikke prøvet før i Vesthimmerland. Det er det nu, og eftermiddagsarrangementet ”Fint et jobmatch i Vildmarken” startede ud med ryste-sammen-aktiviteter ved en naturvejleder. Det skabte en afslappet og tryg stemning mellem de fremmødte jobsøgende og virksomhedsledere.

Dernæst blev virksomhedslederne hver især placeret på stationer rundt i området, hvor de jobsøgende gik fra station til station. Her kunne de jobsøgende og virksomhedslederne have en rolig samtale i de smukke, grønne omgivelser med udgangspunkt i sparring omkring jobsøgning og vejen fra ledighed til fast arbejde – og eventuelle jobåbninger hos virksomheden eller en i netværket kunne vendes.

Dagen sluttede af med et godt måltid – på vildmarksmenuen var en veltilberedt gullasch og hjemmebagt brød.

Ryste-sammen-aktiviteter og omgivelserne letter stemningen

Stedet og aktiviteterne har haft stor indflydelse på, hvordan arrangementet er blevet modtaget. Hos en af de jobsøgende, havde de indledende ryste-sammen-aktiviteter en god indflydelse på den efterfølgende samtale med virksomhedslederne:

”Det der ryste-sammen-noget var rigtig godt. Det gjorde, at det var lettere at snakke med arbejdsgiverne bagefter”

Og omgivelserne i sig selv har betydning for stemningen ved et jobmatch-arrangement:

”Der er nogle fantastiske rammer til sådan et arrangement i Uhrehøj. God plads, godt vejr og højt til himmelen” fortæller Lars Kildedal, og én af de jobsøgende stemmer i:

”Jeg er mere mig selv i den her situation”


Billeder fra Find et jobmatch i Vildmarken i Uhrehøje Plantage