before

Højt til loftet og god stemning ved Jobdating i det fri

Med solskin og intet loft havde Code of Care Varde indbudt ledige til jobdating i det fri i de skønne omgivelser ved NaturKulturVarde.

”Det er et helt nyt koncept – en prototype – hvor vi skal skabe nye relationer i anderledes rammer,” indleder Code of Care rådgiver Kim Wodstrup til de spændte påhørende, 11 ledige og seks virksomhedsledere.

Ryste-sammen-aktiviteter

Eftermiddagen starter med tre ryste-sammen-aktiviteter, hvor virksomhedslederne og de ledige bliver delt op i tre hold. Først får de billeder sat i nakken, og skal lege ”20 spørgsmål til professoren” for at gætte, hvilket dyr de er. Allerede nu bliver stemningen afslappet og god.

Dernæst skal de tre hold hver især samarbejde om at fiske dyr op i en spand, og til sidst skulle holdene tælle til 20. Det lyder måske ret lige til, men det krævede både koncentration, god kommunikation og samarbejde mellem deltagerne, som jo først lige har mødt hinanden.

Seks virksomhedsledere – seks stationer

Efter de tre aktiviteter bliver virksomhedslederne placeret på seks stationer i området, hvor de ledige, i små hold, skal gå fra station til station for at snakke med virksomhedslederne om jobsøgning, kompetencer og potentielle jobs.

”Vi prøver at se, om vi ikke også kan hjælpe dem med at komme i arbejde. Vi har jo vores egen virksomhed og så har vi jo også kontakter ved andre virksomheder her i Varde,” fortæller Lars Sandrini, direktør for MedicTinedic.

Ude på stationerne hjalp de foregående ryste-sammen-aktiviteter og rammerne på at få samtalen mellem virksomhedslederne og de ledige til at flyde:

”Herude har vi haft mulighed for at lave noget teambuilding og nogle ryste-sammen-øvelser inden, og for mig gjorde det en rigtig stor forskel,” fortæller Tomas Bové, som er en af de ledige ved arrangementet.

Dagen slutter med mad over bålet i den grønne bøgeskov ved Varde.