Historie

Erhvervslivet tager ansvar

Flere end 100 erhversfolk mødte den 14. april 2011 op for at overvære stiftelsen af Code of Care, som foregik i Erhvervsparken Nupark i Holstebro.

Midt- og vestjyske virksomheder skal blive bedre til at rumme mennesker med psykiske, fysiske og sociale udfordringer. Det er budskabet i Code of Care, en helt ny forening, der blev stiftet den eftermiddag.

Vi skal stå ved vores ansvar

Bag initiativet står direktør Peter Nørgaard fra virksomheden Creative Company, der i årevis har været kendt for at hjælpe udsatte mennesker tilbage på arbejdsmarkedet.
– Vi føler at der er et behov for at hjælpe mange af de, der er tabt i systemet, og som står udenfor eller på kanten af arbejdsmarkedet. Dem skal vi på en eller anden måde have virksomhederne til at tage et ansvar for, siger Peter Nørgaard. Han mener, at virksomhederne i mange år har skubbet ansvaret for gruppen ud til kommunerne, som reelt ikke har en chance for at gøre noget ved det.

Store roser

Foreningen får store roser med på vejen af blandt andre tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen og professor Steen Hildebrandt fra Institut for Ledelse på Aarhus Universitet.
– Det er et meget, meget vigtigt initiativ, som kommer på det helt rigtige tidspunkt. Samtidig må erhvervslivet indse, at de virksomheder, der ikke tager socialt ansvar på den her måde, får problemer på bundlinjen fremover, siger Steen Hildebrandt.

Begyndelsen

Creativ Company A/S blev stiftet i år 2000 af Peter Nørgaard og Lotte Littau. Virksomheden sælger hobbyartikler til kunder i mere end 40 lande, og der er i dag 180 medarbejdere, hvoraf de 150 sidder i hovedafdelingen i Holstebro.

Creativ Company er tidligere kåret som Danmarks 2. bedste og Europas 3. bedste arbejdsplads af Great Place to Work, og har desuden modtaget et væld af priser for social ansvarlighed og godt arbejdsmiljø.

Mellem 10 -15% af medarbejderne er ansat på særlige vilkår, og i 2010 blev der oprettet en særlig afdeling, hvor 15 personer ad gangen, kan være i jobafklaring og praktik.

I 2016 blev virksomheden opkøbt af Kapitalfonden Capidea, og i marts 2017 trak Peter Nørgaard sig ud af den daglige ledelse i Creativ Company for at prioritere udviklingen af Code of Care.

Oprettelse af sekretariat

Code of Care har sat en lang række initiativer i værk og aktivitetsniveauet er steget siden starten. I dag har organisationen ansat Lone Østergaard, Tommy Wølk og Pernille de Voss til at drive aktiviteterne til daglig. I tæt samarbejde med bestyrelse, advisory board og ambassadørerne udbreder Code of Care tankerne om social ansvarlighed i virksomhederne og der er stor opbakning fra politikere, direktører og medarbejdere.